Prezent in delegatia oficiala care il insoteste pe presedintele Basescu in Spania, ministrul de Externe a incalcat din nou protocolul diplomatic.
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, continua seria gafelor diplomatice. Dupa dezastrul de la intilnirea cu secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, si gafa monumentala cu trimiterea infractorilor in desert, Cioroianu uimeste din nou prin comportamentul sau „nediplomat“. Aflat in Spania, in delegatia care-l insoteste pe Traian Basescu in vizita oficiala, Adrian Cioroianu a reusit sa-l surprinda pina si pe regele Spaniei, Majestatea sa Juan Carlos. In timpul ceremonialului de primire, care a fost unul extrem de fastuos, ministrul i s-a adresat regelui Juan Carlos intr-un limbaj colocvial. „Good point, good, good point“, i-a spus Cioroianu suveranului, imediat dupa ce i-a fost prezentat. Expresia folosita de Cioroianu s-ar traduce prin bine lovit sau bine tintit. Mai mult, ministrul nostru de Externe a continuat, ridicind degetul mare de la mina dreapta in sus, cu pumnul strins in dreptul pieptului, facindu-i regelui Juan Carlos semnul OK.

Gestul lui Cioroianu este cu atit mai neobisnuit cu cit protocolul casei regale spaniole este unul foarte strict si riguros. Pe linga tinuta foarte sobra, protocolul prevede ca, atunci cind membrul unei delegatii ii este prezentat regelui, acesta nu trebuie decit sa incline usor capul in semn de respect.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.