Cel de-al XI-lea Summit al Francofoniei da batai de cap autoritatilor de la Bucuresti. Traficul in Bucuresti va fi paralizat, incepand cu 23 septembrie a.c., data la care peste 3.500 de politisti vor face repetitia privind asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica, dar vor verifica si traseele pe care vor circula delegatiile celor peste 63 de state asteptate la reuniune.

In perioada 27-29 septembrie a.c., Politia Rutiera va introduce restrictii de circulatie pe mai multe artere. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa evite claxonatul abuziv, iar pietonilor li se recomanda folosirea mijloacelor de transport in comun. Daca acest lucru este posibil... Masurile speciale dispuse de conducerea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) vor fi puse in practica de cei peste 3.500 de politisti, jandarmi, specialisti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si politisti de frontiera.

De asemenea, potrivit MAI, aproximativ 620 mijloace de transport, inclusiv motociclete si 2 elicoptere, vor fi folosite de oamenii legii in cadrul misiunilor care vor fi desfasurate in perioada 25 - 29 septembrie a.c. Pentru gestionarea in bune conditii a situatiei, pe intreaga perioada a reuniunii, la nivelul MAI a fost elaborat un "Plan general de masuri pentru asigurarea ordinii publice si desfasurarea in siguranta a acestei activitati", care a fost deja transmis tuturor structurilor subordonate. Una dintre misiunile cele mai importante se refera la circulatia pe drumurile publice din Bucuresti. Astfel, in perioada 27 - 29 septembrie a.c., Politia Rutiera va introduce restrictii de circulatie.

Pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti va fi creat un "culoar unic" in banda 3 de circulatie, pe ambele sensuri, de la Aeroportul Otopeni pana la Piata Presei Libere. Separarea culoarului va fi materializata prin mijloace auxiliare de semnalizare, fiind interzisa patrunderea in aceasta zona. Pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, va fi interzisa circulatia autovehiculelor pe segmentul central, aceasta desfasurandu-se pe arterele laterale.
Conducerea MAI a anuntat ieri ca va fi inchisa circulatia pe Soseaua Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei, si in continuare pe Calea Victoriei, intre Piata Victoriei si Podul Natiunile Unite, Bd. Natiunile Unite.

Pietonii, sfatuiti sa aleaga RATB

In perimetrul Palatului Parlamentului, respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie, intre Soseaua Panduri si Bd. Libertatii si pe Bd. Libertatii, circulatia va fi oprita. La 28 septembrie a.c., se va interzice circulatia si pe Bd. Regina Elisabeta si in zona Palatului Cotroceni, respectiv soseaua Cotroceni, intre Pod Cotroceni si Piata Leu, Str. Dr. Gheorghe Marinescu, Bd. Geniului, intre soseaua Panduri si Piata Leu. Tot acest traseu, incepand de la Aeroportul Otopeni pana la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar in urmatoarele puncte: Aeroportul Baneasa, Soseaua Bucuresti Ploiesti - Bd. Aerogarii, Piata Presei Libere, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff - Bd. Ion Mincu, Calea Victoriei-Bd. Dacia, Calea Victoriei-Bd. Regina Elisabeta, Calea Victoriei-Podul Natiunile Unite.

Politistii avertizeaza ca, in acest interval, oprirea autovehiculelor va fi interzisa pe traseele amintite, dar si in perimetrul obiectivelor. La 23 septembrie a.c. va avea loc simularea realizarii masurilor din perioada summit-ului, inclusiv prin realizarea culoarului unic. In aceasta zi, precum si in intervalul 27-29 septembrie a.c., semnalizarea rutiera va fi modificata si completata cu indicatoare de orientare. Avand in vedere ca, timp de mai multe zile, traficul va fi restrictionat, pentru evitarea unor situatii neplacute, politistii recomanda evitarea traversarii Capitalei de catre autovehiculele aflate in tranzit. Pietonii sunt indrumati sa foloseasca transportul in comun, atunci cand e posibil acest lucru, iar soferii sunt avertizati sa nu "uite" mana pe claxon.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.