Surse din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (General, pe scurt) isi amintesc si astazi cu emotie de zilele de dupa venirea la putere a lui Basescu si ramanerea la Parchet a lui Botos. Atunci si-a facut aparitia in birourile procurorilor mai cu mot si, mai ales, intr-al procurorului general un personaj cu aere de divinitate pogorata direct din Olimpul Cotrocenilor: Dorin Iacob. Fostul militian, membru fondator al PNR-ului creat de Virgil Magureanu, devenit membru PD si apoi secretar general al PD, se prezenta - sustin sursele noastre - ca reprezentant al vointei justitiare a lui Basescu.

Ulterior, Basescu insusi s-a dezis de cel care se prezenta ca fiindu-i consilier. Nu cunoastem inca amploarea amestecului acestui aventurier in trebile justitiei, dar stim ca a avut ocazia sa-si strecoare nasul intr-un dosar de mare rasunet de gologani: RAFO. Dupa cum parintii vostri isi mai amintesc poate, jecmanirea bugetului national prin megasifoanele rafinariei a inceput pe vremea cand destinele ei erau legate de numele altor sfinti, Corneliu Iacubov si Viorel Hrebenciuc. Periodic, sunt organizate arestari cu trompete ale lui Iacubov, fostul presedinte al FPP Moldova. Chiar candidatul la presedintie Traian Basescu cerea in 2004 arestarea lui Iacubov. De altfel, imediat dupa venirea la putere a aliantei D.A., Iacubov a avut de infruntat, sarmanul, sechestrari si, uneori, arestari.

Acum are de furca, prin tribunale, cu un dosar despre care presa a comentat ca este subtire in ce-l priveste pe acest mare amic al PSD-ului. Dar apropo de PSD: o fi asta singurul partid de protectie al mafiotului? Oare Dorin Iacob din ce partid o mai fi? Ne intereseaza, pentru ca daca nu e limpede ce apartenenta politica mai are azi acest respectabil om de afaceri, e sigur ca exista cel putin o relatie care il leaga de Iacubov: partida de tepe.

In 1996, presedintele FPS Moldova semna hotarat o scrisoare prin care FPP-ul lui se angaja sa preia datoria unei firmulite din Alba Iulia in cazul in care aceasta nu reusea sa si-o achite pana in 1999. Eram in 1996, suma garantata de Iacubov era de 5.500.000.000 lei (la cursul de atunci, era un ajutor de aproape un million de dolari) iar beneficiarul era BEL AMI SA. Actionarul majoritar la Bel Ami este dl. Dorin Iacob. Ce cauta domnia sa pe la Parchetul General in 2006? Poate sa-si plateasca o datorie? Daca da, care dintre ele, cea fata de Iacubov, sau aia fata de actionarii FPP? Ne ajuta cumva cu niste lamuriri dl. procuror general Botos?


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.