Adrian Nastase nu mai poate spune ca a fost un cumparator inocent cind a cumparat terenul din Zambaccian. Veriga lipsa din lantul de cumparatori dintre Bivolaru si Nastase, Marianthi Theodoru, este mama Roxanei Bichel, prietena familiei Nastase.

De mai bine de patru ani, un nume dintre cei care au detinut succesiv in proprietate terenul din Zambaccian 16 a ramas mereu invaluit in mister. Se stia ca, initial, terenul a apartinut lui Gabriel Bivolaru, cumparat in 1994, cu un milion de lei, de la doi batrini care il primisera prin retrocedare. Se stia ca acesta l-a vindut soacrei sale, Elena Sotec, in august 1996, anul in care politia a inceput sa cerceteze afacerile lui Gabriel Bivolaru si ale sotiei sale, Mona de Freitas.

Se mai stia de asemenea ca in februarie 1998, Elena Sotec a vindut terenul unei oarecare Marianthi Athena Theodoru, contra sumei de 20 de milioane de lei. Dupa numai o luna, in martie acelasi an, Theodoru vinde terenul Casei de Avocatura Adrian Nastase, contra sumei de 100 de milioane de lei, echivalentul a 11.000 de euro. Un an mai tirziu, Casa de Avocatura vinde la rindul sau acelasi teren persoanei fizice Daniela Nastase, tot pe 11.000 de euro, moment in care ambii soti Nastase devin proprietari ca persoane fizice. La aceasta ultima tranzactie, Casa de Avocatura a fost reprezentata nu de avocatul Nastase, ci de consilier Roxana Bichel, cea care, doi ani mai tirziu, avea sa fie numita de guvernul Nastase vicepresedinte la APAPS.

Mama Roxanei

De patru ani, de la primele dezvaluiri privind tranzactia din Zambaccian, nu s-a stiut cine e persoana prin care terenul a tranzitat de la soacra lui Bivolaru la Adrian Nastase. Acest fapt i-a permis lui Adrian Nastase sa sustina in mod permanent ca a fost un cumparator inocent si sa raspunda imprecis la intrebarea daca stia sau nu ca terenul a apartinut lui Bivolaru.

Adevarata identitate a persoanei care a detinut doar pentru o luna terenul il lasa pe Nastase fara acest alibi: Marianthi Athena Theodoru este nimeni alta decit mama Roxanei Bichel, cea care a reprezentat Casa de Avocatura Nastase la vinzarea terenului catre Dana. Faptul ne-a fost confirmat de surse din AVAS, mostenitorul APAPS, care au vazut dosarul personal al Roxanei Bichel intocmit in momentul angajarii.

Avocata APAPS-ului

Ce a urmat, se stie. Nastase s-a asociat cu Sergiu Sechelariu pentru a construi acolo un bloc, pe care sa si-l imparta dupa finalizare. Intre timp, si Sergiu Sechelariu a prins o functie guvernamentala, ca si Roxana Bichel. Ulterior, in finantarea a doua etaje ale cladirii s-a implicat si Ion Tiriac jr., dintre care unul l-a cesionat catre Andrei Nastase, fiul fostului premier. Sechelariu a renuntat si el la un etaj, in favoarea avocatei Marieta Anastasescu. Potrivit site-ului de Internet al avocatei, ea a fost extrem de activa in privatizarile pe care le-a derulat APAPS, precum si in concesionarile din Delta, cistigate de un alt prieten de-al lui Nastase, Alexandru Bittner.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.