Prezenta pe teritoriul Romaniei a unor membri si simpatizanti Hamas este un fapt de notorietate. Aparitia recenta in Israel a cazului celor doi medici stomatologi care au studiat la Cluj si au fost racolati de Hamas nu este o surpriza pentru specialistii in lupta antiterorista. Serviciile secrete au monitorizat ani in sir activitatea unor cetateni arabi, cu preocupari fundamentaliste, majoritatea apartinand de organizatii teroriste de genul Fratii Musulmani si Hamas.

Surse din SRI ne-au declarat ca aceste doua organizatii si-au coordonat eforturile de racolare de adepti si manifestarile extremiste in Romania. Va prezentam azi, in exclusivitate, lista Hamas, cu numele si datele membrilor acestei organizatii, care au fost expulzati din tara noastra in ultimii cinci ani, pentru incalcarea Legii Sigurantei Nationale.

AL MATAR - UN CAZ SPECIAL

Un caz cu totul special este cel al lui Ali Moh’d Oglah Al Matar, cetatean iordanian, nascut la data de 18 aprilie 1962, fiul lui Mohamed si Eftaim, pasaport 732176. O figura emblematica pentru prozelitismul fundamentalismului islamic in Romania, Al Matar a fost cel care i-a racolat pe cei doi medici stomatologi depistati in Israel ca membri Hamas.

Al Matar a intrat in tara noastra in 1983, iar pana in 1990 a urmat cursurile Facultatii de Medicina din Cluj, ulterior sustinand si lucrarea de doctorat. In 1991 a participat la infiintarea Asociatiei Studentilor Musulmani din Romania, principala forma de acoperire pentru activitatea organizatiei Fratii Musulmani la acea vreme. In 1995, asociatia devine Liga Islamica si Culturala din Romania, mentionata pana in prezent de mai multe ori in diferite rapoarte ale SRI drept "principal centru de recrutare pentru organizatiile extremiste Fratii Musulmani si Hamas".

In perioada 1995-2000, Al Matar a fost reprezentantul Hamas in Romania si principalul racolator pentru aceasta organizatie. In acesti cinci ani, Al Matar a facut numeroase demersuri catre autoritatile romane pentru a permite intrarea in tara a lui Atef Saleh Salah Al-Zouabi, nimeni altul decat teroristul organizatiei Fratii Musulmani, care a organizat atentatul din 1985 din Grozavesti, in care si-au pierdut viata doi ofiteri antiteroristi. In anul 2000, Al Matar a fost expulzat din Romania cu interdictia de intrare pe o perioada de cinci ani. Ulterior, interdictia a fost extinsa la 15 ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.