Aurel Lelut Vasilescu, tobosarul trupei Compact, s-a nascut la 22 decembrie 1955, la Campia Turzii, al carui cetatean de onoare a fost declarat asta-vara. Astazi Lelut Vasilescu implineste 52 de ani.   Bate la tobe de multi ani, a trecut p
Aurel Lelut Vasilescu, tobosarul trupei Compact, s-a nascut la 22 decembrie 1955, la Campia Turzii, al carui cetatean de onoare a fost declarat asta-vara. Astazi Lelut Vasilescu implineste 52 de ani.   Bate la tobe de multi ani, a trecut prin bune si rele, dar bucuria de a canta a ramas neschimbata. "Pentru cei de la Compact anul 2007 a fost un an bun", spune Lelut Va­silescu. "In sensul ca am avut destul de multe concerte, am avut contacte cu multa lume buna si avem fani multi. Vin la concertele noastre trei generatii. Bineinteles ca am fructificat cu discul live, pe care l-am imprimat anul trecut, la Teatrul National din Bucuresti, des­pre care am inteles ca deja se vinde foarte bine in tara. Un disc live, de­dicat colegilor nostri, plin de o incarcatura emotionala extraordinara. In ceea ce ma priveste, nu regret nimic din tot ce s-a intamplat. Stiti cum se spune «Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus». Daca ar fi sa o iau de la inceput, sa mai am iar 20 de ani, as face acelasi lucru si, in ce priveste formatia Compact, pot sa spun ca va continua sa cantam cat ne tin pe noi bojocii, pentru ca asta si-ar fi dorit si Teo si Emil sa facem. Ziua mea de nastere o voi petrece la Bacau, acolo unde avem un concert si pe caldura asta va dati seama cum va fi.    
Ce nu imi place la un om? Pai, nu agreez la oameni minciuna si fatarnicia. Iubesc sinceritatea, iubesc oamenii care se tin de cuvant, care sunt muncitori, care stiu ce vor sa faca in viata, care isi urmaresc telul. Privind putin in urma, daca ar fi sa-i dau un sfat lui Lelut adolescent, i-as spune sa fie mai muncitor, sa studieze mai mult instrumentul cu care isi face meseria de aproape 30 de ani. I-as mai da un sfat extraordinar, sa nu creada foarte mult in oameni, pentru ca multi i-au inselat asteptarile, pentru ca el  si-a pus intotdeauna sufletul pe masa, le-a spus celorlalti: "Va rog frumos sa va serviti din el!" Unii s-au servit si nu au fost in stare sa manance. De ce spun asta, pentru ca eu am incredere in oameni, chiar si nevasta-mea imi spunea ca sunt un nebun, dupa atatia ani, chiar prieteni, oameni apropiati m-au inselat, dar eu persist in aceeasi greseala.  Sarbatorile le petrec acasa, pentru ca noi, ardelenii, stam intotdeauna, orice s-ar intampla, de Craciun acasa, cu familia. Tata mi-a trimis deja de acasa carnati, caltabosi, sangerete, jumari. Tot ce trebuie si, bineinteles, un kilogram de palinca. Vreau sa le doresc tututor romanilor din tara, dar si din diaspora, sa­natate, pentru ca daca au sanatate isi pot realiza visurile. Imi doresc din tot sufletul ca romanii sa aiba ce sa puna pe masa de Sarbatori. Eu cred ca noi romanii avem cele mai frumoase sarbatori de Craciun si Anul Nou. Le doresc tuturor fericire si La multi ani!"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.