Formarea noului partid prezidential o propulseaza pe celebra „blonda de la Cotroceni" in prima linie a liderilor PD-L. Elena Udrea va ocupa aceeasi functie cu Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur, Cezar Preda sau Sorin Frunzaverde. Pentru a multumi pe toata lumea, PD-L bate recordul la numarul de vicepresedinti – 25.

Elena Udrea a crescut in doi ani cit alti democratiin zece Fosta consiliera a presedintelui Traian Basescu ajunge vicepresedinte PD-L printr-un artificiu de ultima ora. In componenta conducerii centrale a viitorului partid format din unirea PD si PLD vor intra, pe linga cei 10 vicepresedinti democrati, si jumatate dintre cei 12 secretari executivi care compun in acest moment Biroul Permanent National al PD. In noul PD-L, cei sase vor fi promovati vicepresedinti. Astfel, Elena Udrea devine membrul PD cu cea mai fulminanta ascensiune in conducerea partidului din ultimul cincinal. Imediat dupa ce a parasit functia de la Cotroceni, la inceputul anului 2006, Udrea a intrat in PD ca simplu membru. Citeva luni mai tirziu devine deja secretar executiv in Biroul Permanent National. Acum, la mai putin de un an de atunci, ajunge vicepresedinte al partidului format din unirea PD si PLD.

O data cu Elena Udrea, vor mai promova ca vicepresedinti europarlamentarul Roberta Anastase, primarul orasului Tirgu-Mures, Dorin Florea, fostul secretar de stat la MAI Mircea Toader, dar si doi dintre cei mai controversati membri ai conducerii PD. Este vorba de primarul Aradului, Gheorghe Falca, si fostul sef al Garzii de Mediu Silvian Ionescu. Primul, care este si finul presedintelui Traian Basescu, este trimis in judecata de catre procurorii DNA sub acuzatia de coruptie, pentru un schimb de imobile in municipiul Arad. Silvian Ionescu a lucrat 15 ani in cadrul fostei Securitati, mai precis a fost ofiter al Directiei de Informatii Externe intre anii 1974 si 1989. Pentru Sulfina Barbu, care nu se mai regaseste acum in structura de conducere a PD-L, democratii vor gasi alta solutie. Surse din PD sustin ca vor introduce in statut o prevedere prin care presedintele organizatiei de femei din partid (Sulfina Barbu) sau cel al Organizatiei de Tineret sa aiba drept de vot in structura centrala nou creata.

Astfel, PD-L va deveni partidul cu cea mai stufoasa structura. Va avea un presedinte (Emil Boc), doi prim-vicepresedinti (Adriean Videanu si Theodor Stolojan), un secretar general (Vasile Blaga) si 25 de vicepresedinti. 16 de la PD si 8 de la PLD. Printre acestia din urma se va numara si Gheorghe Flutur, care a renuntat la titulatura de secretar general adjunct. Noul partid format din unirea PD si PLD va bate astfel recordul de 21 de vicepresedinti stabilit de PSD pe cind era condus de Adrian Nastase.

Insa pina cind acestia isi vor lua in primire noile functii, democratii si liberal-democratii vor trebui sa negocieze modul in care fac fuziunea. Asta dupa ce au ajuns la concluzia ca, daca vor forma un nou partid, sint in pericol sa piarda atit actualele functii din Parlament sau Consiliile Locale si judetene, cit si sediile de partid. Ieri dupa-amiaza, dupa mai bine de trei ore de discutii, liderii PD si PLD nu reusisera sa ajunga inca la un compromis. Democratii au propus doua scenarii de fuziune. Primul era unirea sub forma unei aliante pina dupa alegeri. Al doilea, fuziunea prin absorbtie a PLD, urmind ca PD sa-si schimbe numele dupa decizia judecatoreasca. Ieri, la ora 19.00, PD si PLD urmau sa se intruneasca intr-o alta runda de negocieri pe aceasta tema.(Raul Balogh, Adriana Dutulescu)

Blonda de la Cotroceni primeste cheia de la Modrogan De la scaunul de consilier local la fotoliul de sef al Cancelariei Prezidentiale, Elena Udrea a fost mereu in preajma presedintelui Basescu. In vara lui 2004 intra in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pe listele Aliantei D.A., pentru ca dupa numai citeva luni sa fie numita de fostul primar al Bucurestiului si noul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, in functia de sefa a Cancelariei Prezidentiale. Cu o ascensiune politica spectaculoasa, Elena Udrea s-a aflat in acesti ani mereu in prim-planul atentiei opiniei publice, fie pentru faptul ca a fost cea care a declansat celebrul scandal al biletelului lui Tariceanu pentru Basescu, fie pentru afacerile proprii sau ale sotului sau, Dorin Cocos, fie doar si pentru celebrele sale decolteuri. Numirea Elenei Udrea in functia de sef al Cancelariei Prezidentiale la inceputul lui 2005 a reprezentat o surpriza. Udrea a intrat rapid in coltii presei. Intr-o celebra emisiune a lui Robert Turcescu de la Realitatea TV, „blonda de la Cotroceni" a vorbit senina despre presedintele Norvegiei in conditiile in care aceasta tara este monarhie. In octombrie 2005 avea sa demisioneze de la Cotroceni, dupa ce presa i-a acuzat pe ea si pe sotul sau, Dorin Cocos, ca au avut legaturi de afaceri prin firma Dalli cu tandemul Adrian Petrache-Alexandru Bittner, despre care Basescu a spus ca reprezinta „mafia personala a lui Adrian Nastase". Tot presa a scris atunci despre asocierea lui Cocos cu Cristian Vlaicu, director la RA-APPS, care ar fi fost numit la insistentele lui Udrea, si despre contractele pe care cabinetul de avocatura al acesteia le-ar fi primit din partea Regiei pe vremea guvernarii PSD.

Plecarea de la Cotroceni nu avea sa insemne si ruperea de Traian Basescu. Dimpotriva. Udrea avea sa devina unul dintre „instrumentele" preferate ale lui Basescu cu care loveste in premierul Tariceanu. La scurt timp de la demisie, Udrea pleca si din PNL si il acuza pe seful Guvernului ca l-a sunat pe procurorul general de atunci Ilie Botos pentru a-i cere informatii despre dosarul liberalului Dinu Patriciu. Tariceanu avea sa recunoasca telefonul, dar nu din prima.

Declansarea scandalului „Biletelul", la inceputul acestui an, este insa momentul care avea sa arunce in aer definitiv legatura dintre palatele Cotroceni si Victoria si care o aduce din nou in prim-plan pe Udrea, ce devenise intre timp membra si secretar executiv al PD. Intr-o emisiune televizata, fostul consilier prezidential il acuza pe Tariceanu ca i-a cerut printr-un biletel lui Basescu sa intervina in justitie in favoarea lui Patriciu. Seful statului avea sa prezinte „ravasul" cu pricina citeva zile mai tirziu, punindu-l la zid pe premier.

Din toamna acestui an, Elena Udrea preda sisteme politice la Universitatea „Dimitrie Cantemir". (Dan Duca)

Udrea - Marilyn Monroe in revistele glossy Considerata cea mai sexy persoana publica din Romania, conform unui recent sondaj de opinie realizat de BCS, Elena Udrea este o obisnuita a revistelor mondene, a tabloidelor si a emisiunilor de divertisment. A pozat in rol de Marilyn Monroe in revista „The One", iar luna trecuta a participat la emisiunea „Dansez pentru tine" de la PRO TV, acolo unde a dansat pe ritmuri populare pentru a ajuta o fetita nevoiasa. De Mos Nicolae, Udrea a fost din nou in studiourile PRO TV, la emisiunea „Happy Hour" a lui Catalin Maruta, alaturi de unul dintre cei doi copii sarmani pe care i-a botezat. „Blonda de la Cotroceni" nu a fost crutata nici de paparazzi. In vara, ziarul „Libertatea" publica, sub titlul „Uite-o, frate, cit e de buna", mai multe fotografii cu Udrea surprinsa in costum de baie pe litoral.

Ultimele postari pe blog ale Elenei Udrea, pe www.cotidianul.ro/select