Secretarul general al democratilor, Vasile Blaga, a declarat la sfarsitul saptamanii ca propune ca pana la alegerile locale Partidul Democrat si Liberal Democrat sa formeze un nou mare partid, cu lider PD, pentru ca democratii nu vor mai incheia alia
Secretarul general al democratilor, Vasile Blaga, a declarat la sfarsitul saptamanii ca propune ca pana la alegerile locale Partidul Democrat si Liberal Democrat sa formeze un nou mare partid, cu lider PD, pentru ca democratii nu vor mai incheia aliante preelectorale, iar la locale vor desemna candidati proprii in toate localitatile.
"Deocamdata, PD are o decizie: ca nu va mai incheia aliante preelectorale, iar acesta este un lucru foarte clar. Punctul meu de vedere este ca, din moment ce e clar ca nu putem vorbi despre o alianta preelectorala, am putea vorbi de un nou partid, un foarte puternic partid de centru-dreapta", a precizat, pentru Mediafax, Vasile Blaga.
Secretarul general al democratilor si-a argumentat afirmatiile sustinand ca PD este cel mai puternic partid din Romania, iar PLD este formatiunea care a realizat cea mai mare crestere electorala in ultimul an.
Blaga a precizat totusi ca aceasta varianta nu a fost discutata nici in cadrul grupului pe care il reprezinta, si cu atat mai putin cu liberal-democratii. Şeful campaniei electorale a democratilor a aratat ca nu s-a pus problema unei fuziuni prin absorbtie a PLD in PD, dar trebuie exclusa inclusiv varianta unei aliante formate inaintea alegerilor.
"Nu am pus problema unei fuziuni prin absorbtie, dar, in acelasi timp, vreau sa se inteleaga foarte clar ca nu mai putem vorbi de o alianta preelectorala, de exemplu cea pentru locale, adica sa stabilim ca noi nu vom depune candidat in localitatea 'X>>, pentru ca veti depune voi acolo", a mai precizat Blaga.
Intrebat daca din acest partid ar putea sa faca parte si alte formatiuni sau grupari din anumite formatiuni, Blaga a raspuns: "Eu ma gandesc in acest moment doar la PD si PLD". Liderul democrat a mai spus ca, in actuala configuratie politica, democratii nu pot colabora cu un PNL condus de Calin Popescu Tariceanu, dar nici cu PSD.
In legatura cu declaratiile lui Blaga, presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat ca inca nu s-a ajuns la nicio concluzie si ca se vor discuta in cadrul forumului de conducere mai multe "scenarii" privind relatia viitoare cu PD, printre acestea aflandu-se si varianta de formare a unui nou mare partid.
"Vom discuta in cadrul forului de conducere al PLD-ului mai multe scenarii, intre care si acesta despre care a vorbit domnul Blaga. Vom vedea pana la urma la ce formula vom ajunge", a declarat Theodor Stolojan.
In privinta modului in care se va contura acest nou mare partid, cum se va numi sau ce tip de conducere va avea, liderul PLD, Theodor Stolojan, a aratat ca astfel de discutii sunt "premature".
In timpul Aliantei DA, Traian Basescu a insistat ca PNL si PD sa formeze un singur partid, insa liberalii au fost primii care au respins o astfel de idee. Dupa aparitia PLD, partid format din liberali care au parasit PNL, a reaparut ideea formarii unui mare partid PD-PLD. De data asta insa democratii au fost cei care s-au opus.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.