Editura ZIUA, consecventa in analizarea si prezentarea problemelor geostrategice regionale, organizeaza maine, 24 noiembrie, la ora 15.00, in cadrul Targului de Carte si Presa Gaudeamus din incinta ROMEXPO, standul 59, conferinta publica "Geopolitica
Editura ZIUA, consecventa in analizarea si prezentarea problemelor geostrategice regionale, organizeaza maine, 24 noiembrie, la ora 15.00, in cadrul Targului de Carte si Presa Gaudeamus din incinta ROMEXPO, standul 59, conferinta publica "Geopolitica Marii Negre". Printre temele care vor fi abordate se numara: Bazele SUA la Marea Neagra; Noua politica energetica a Rusiei; Caucazul - zona de instabilitate, zona tampon sau teren al rivalitatilor Marilor Puteri; Cine a pierdut Turcia?; Ucraina, calul troian al Rusiei -in NATO si UE; Romania Mare in UE, fara Transnistria.
La dezbaterea moderata de Victor Roncea, coordonatorul lucrarii "AXA - Noua Romanie la Marea Neagra", si-au anuntat participarea parlamentari din Comisiile pentru politica externa, diplomati si atasati militari ai statelor NATO/UE si Rusiei/CSI, reprezentanti ai tarilor din regiune, profesori universitari, jurnalisti.
Tot sambata, la ora 11.00, la standul Editurii SEMNE se lanseaza in prezenta reprezentantilor fostilor detinuti politici si ai muncitorilor brasoveni anticomunisti, lucrarile "Eroi pentru Romania - Brasov 1987", realizata de Florin Palas si Victor Roncea sub patronajul lui Vladimir Bukovski si "Eroi pentru Romania - Transnistria si amenintarile Rusiei la Marea Neagra". La ora 13.00, Victor Roncea va prezenta si o alta carte a sa de publicistica la standul Editurii TESU. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.