Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri la Cluj ca "statistic" vorbind, PNL este partidul cu cei mai multi securisti deconspirati.
"Nu trebuie uitat faptul ca cei mai multi turnatori deconspirati de CNSAS sunt de la liberali", a afirmat ieri
Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri la Cluj ca "statistic" vorbind, PNL este partidul cu cei mai multi securisti deconspirati.
"Nu trebuie uitat faptul ca cei mai multi turnatori deconspirati de CNSAS sunt de la liberali", a afirmat ieri liderul democratilor.
Marius Oprea, unul dintre istoricii romani care s-au ocupat cel mai intens de perioada comunismului, membru al PNL, s-a declarat dezamagit de declaratiile fostului sau coleg din facultate.
"Nu trebuie uitat faptul ca cei mai multi activisti, UTC-isti, comunisti si securisti sub acoperire sunt ai PDsPSDsFSN, ca sa nu mai vorbim de PRM", a replicat ieri, pentru Romania libera, Marius Oprea.
Acesta mai spune ca toti informatorii de la PNL au iesit la iveala, "din grija presedintelui Basescu" si ca Emil Boc nu ar trebui sa arate cu degetul avand in vedere trecutul sau comunist.
"Cred ca e ultimul om care ar trebui sa faca aprecieri, avand in vedere ca el a fost sef la UASCR (Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania)", a mai spus Oprea.
Printre liderii PNL din Transilvania care au certificat de la CNSAS ca nu au colaborat cu fosta Securitate se numara presedintii filialelor Cluj (Marius Nicoara), Maramures (Cristian Anghel).
"PNL este singurul partid impotriva caruia se duce o batalie majora. Acum au descoperit ca din PNL fac parte cei mai multi securisti, cei mai multi cercetati de DNA. Eu cred ca turnatori sunt in toate partidele, dar acum sunt vizibili doar cei din PNL, la fel si la DNA", a declarat ieri Nicoara.
Cornel Popa, vicepresedintele pe regiunea N-V al PNL, a precizat la randul lui ca toti liderii filialelor din regiunea pe care o conduce au cerut si au obtinut certificate de la CNSAS.
"Ii cer public lui domnul Boc sa se ridice din genunchi si sa nu mai fie un papagal care face ce i se cere la telefon de catre un anumit palat. E jignitor ca arata cu degetul spre PNL, cand PNL si PNT au infundat puscariile Romaniei", a spus revoltat


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.