Dezbaterea cu eroii de la Nistru in cadrul Parlamentului European a fost organizata la cererea europarlamentarului roman Roberta Anastase (PPE-DE, PD). Pe langa aceasta dezbatere, cei trei vor avea mai multe intalniri cu membrii Comisiei Europene si
Dezbaterea cu eroii de la Nistru in cadrul Parlamentului European a fost organizata la cererea europarlamentarului roman Roberta Anastase (PPE-DE, PD). Pe langa aceasta dezbatere, cei trei vor avea mai multe intalniri cu membrii Comisiei Europene si cu reprezentanti ai Consiliului UE pentru a prezenta situatia de la Nistru. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, le-a acordat celor trei dupa eliberare cea mai inalta distinctie romaneasca, Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de Cavaler. Andrei Ivantoc, Tudor Popa, Ilie Ilascu si Alexandru Lesco au fost arestati de catre militarii subordonati separatistilor transnistreni la inceputul lunii iunie 1992, la cateva luni dupa inceputul conflictului din zona transnistreana. Ilie Ilascu a fost condamnat la moarte, Andrei Ivantoc si Tudor Popa la 15 ani de inchisoare si Alexandru Lesco la 12 ani. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.