Mandatul lui Secasiu la conducerea CNSAS a expirat in aprilie. In decembrie 2006, a fost reales prin vot pentru un mandat de patru luni, pentru ca in toamna fusese reconfirmat, surpriza, fara a se vota. Prin urmare, scaunul de sef al CNSAS este libe
Mandatul lui Secasiu la conducerea CNSAS a expirat in aprilie. In decembrie 2006, a fost reales prin vot pentru un mandat de patru luni, pentru ca in toamna fusese reconfirmat, surpriza, fara a se vota. Prin urmare, scaunul de sef al CNSAS este liber de aproape doua luni.

Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) este copia fidela a celorlalte institutii ale statului. Cu alte cuvinte: haos total! Istoria lui Claudiu Secasiu in fruntea Colegiului CNSAS nu este foarte simpla. Surse din Colegiu ne-au declarat ca in toamna anului trecut, inainte de reconfirmarea prin vot a lui Secasiu din decembrie, au mai avut alegeri, insa acestea nu au fost chiar alegeri, ci un troc. Cu alte cuvinte, potrivit surselor, in septembrie sau octombrie, Secasiu a fost reconfirmat in functie fara ca membrii Colegiului sa voteze. Altfel spus, nu s-a respectat cutuma impusa de presedintele Basescu in aprilie, care „obliga“membrii CNSAS sa-si aleaga seful o data la 6 luni. Ulterior, Secasiu a fost reconfirmat in functie prin vot pe 6 decembrie, dar pentru un mandat de patru luni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.