In premiera, Biserica Ortodoxa Romana reactioneaza la Gay Fest si isi indeamna credinciosii sa se roage pentru sufletul homosexualilor.



Patriarhia Romana dezaproba manifestarea minoritatilor sexuale in spatiul public din
In premiera, Biserica Ortodoxa Romana reactioneaza la Gay Fest si isi indeamna credinciosii sa se roage pentru sufletul homosexualilor.



Patriarhia Romana dezaproba manifestarea minoritatilor sexuale in spatiul public din ziua de 9 iunie a.c., pe care o considera o ofensa la adresa moralitatii vietii publice, se arata intr-un comunicat de presa al BOR. In cadrul Vecerniei de sambata, preotii si mirenii se vor ruga pentru "indreptarea semenilor nostri, care au nevoie de ajutor".

Sinodul Mitropoliei Clujului, reunit joi la Manastirea Nicula sub presedintia Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Bartolomeu, a decis sa-i indrume pe preotii din mitropolie ca la Vecernia de simbata sa intercaleze, dupa prochimen, o rugaciune speciala. "Insuti, Stapane, izbaveste, prin rugaciunile Sfintei Tale Biserici, pe cei cazuti in pacatul impotriva firii" este o parte a acestei rugi.

Inalt Prea Sfintitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a indemnat clerul si credinciosii la rugaciune pentru luminarea mintii celor ce au initiat si sustin parada gay. In toate bisericile din Constanta vor avea loc rugaciuni in cadrul vecerniei de sambata seara. "Trebuie sa ne fie mila, dar aceasta mila nu inseamna decat toleranta, nu ratacire si acceptare", a declarat prelatul.

Asociatia ROST face un apel la clerul si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, la membrii Parlamentului Romaniei, ai Guvernului si la presedintele Romaniei, "care au o responsabilitate uriasa in privinta pastrarii moralitatii in societatea romaneasca, de a nu ingadui pervertirea moralei publice a unei tari cu populatie majoritara crestina de catre o minoritate sexuala al carei comportament a fost dintotdeauna considerat ca fiind in afara normalitatii de catre poporul roman".

Forul Democrat al Romanilor din Basarabia, prin presedintele Nicolae Dabija, isi cheama aderentii "sa protesteze, inclusiv prin rugaciune, fata de sodomizarea neamului romanesc" si sa participe la Marsul pentru normalitate, organizat sambata la Bucuresti.

"Marsul Diversitatii" - organizat de comunitatea minoritatilor sexuale din Romania, la care si-au anuntat participarea o mie de persoane, potrivit autorizatiei emise de municipalitate, se va desfasura simbata, in zona centrala a Bucurestiului. La ora 16.15, participantii se vor aduna pe Bulevardul Unirii, la intersectia cu Strada Nerva Traian, de unde vor pleca in mars pe traseul Bulevardul Unirii - Piata Constitutiei - Bulevardul Libertatii - Parcul Izvor. In acest an, tema prioritara a Festivalului Gay Fest este casatoria (parteneriatul civil), reprezentantii organizatiei apreciind ca "adoptarea unei legislatii in acest sens constituie un pas decisiv pentru afirmarea egalitatii de drepturi a tuturor cetatenilor".

Marsul a fost autorizat pentru intervalul orar 17.00-19.00, insa coloana de manifestanti nu a primit acordul autoritatilor pentru a stationa in nici unul dintre locurile pe care le va traversa. Coloana va trece prin zona fintinilor de la Unirea, situata in apropierea Dealului Mitropoliei.

Potrivit autoritatilor locale, circulatia rutiera pe Bulevardul Unirii nu va fi afectata, coloana de manifestanti ocupind doar o singura banda de circulatie - din cele trei pe sens. Marsul se va incheia la ora 19.00, in zona Parcului Izvor, de unde participantii vor pleca individual.

In replica la Gay Fest, Forumul Crestin "Noua Dreapta" va organiza un mars tot simbata, dar intre orele 10.00 si 12.30. Participantii se vor aduna in Piata Unirii (in zona Dealul Mitropoliei), de unde vor pleca pe traseul Bulevardul I.C. Bratianu - Nicolae Balcescu - Dem I. Dobrescu (Galeriile Orizont) - Calea Victoriei - Piata Natiunile Unite - Splaiul Independentei - Piata Unirii.

La 12.30, organizatorii vor sustine o conferinta de presa, in zona Dealul Mitropoliei, in care vor promova "valorile familiei" si vor citi un protest prin care contesta dreptul cuplurilor homosexuale de a adopta copii sau de a intemeia o familie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.