Un instructor de zbor din Oradea si-a vazut, pentru a doua oara in cariera, moartea cu ochii dupa ce s-a prabusit cu un avion in raul Mures. Radu Cosmin Demian a aterizat fortat duminica seara in albia raului, in urma unei grave erori de pilotaj, du
Un instructor de zbor din Oradea si-a vazut, pentru a doua oara in cariera, moartea cu ochii dupa ce s-a prabusit cu un avion in raul Mures. Radu Cosmin Demian a aterizat fortat duminica seara in albia raului, in urma unei grave erori de pilotaj, dupa ce avionul sau a agatat cablurile unei linii electrice.

Avionul utilitar YR 5070 s-a dezechilibrat in urma unei manevre riscante a pilotului, in zona Casei Agronomului din Targu Mures. Pe langa pilotul Demian, avioneta transporta un pasager, omul de afaceri Sorin Pastor. Cei doi au scapat cu o sperietura zdravana si rani usoare. Este cel de-al doilea avion personal distrus de pilotul oradean, ambele accidente fiind cauzate de grave erori de pilotaj. Demian a avut o altercatie violenta cu jurnalistii veniti la locul accidentului, dupa care s-a refugiat in curtea unei case din apropiere. I s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili daca pilota avionul fiind sub influenta alcoolului.

Pilot 'facut la apelul de seara>>
Despre pilot si afaceristul Radu Cosmin Demian circula vorbe grele printre zburatorii Aeroportului si Aeroclubului & bdquo;Smaranda Braiescu“ Oradea, fost Aeroclubul „Crisana“ Oradea. Ardeleanu M., un fost elev pilot si membru al aeroclubului, a postat pe forumul de pe site-ul www.aviatia.ro, grave acuzatii la adresa lui Demian, care n-ar fi fost pilot fara pilele unchiului sau Gheorghe Pasc, fost secretar PCR in Departamentul Aviatiei Civile si din 1992 directorul Aeroportului Oradea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.