In principal, pana la sfarsitul acestei luni, sunt planificate sa soseasca 14 avioane de vanatoare F 15, doua avioane cisterna KC 135 si un personal compus din 200 de oameni. Totodata USAFE planifica aducerea a 4-6 avioane Hercules C-130 si un person
In principal, pana la sfarsitul acestei luni, sunt planificate sa soseasca 14 avioane de vanatoare F 15, doua avioane cisterna KC 135 si un personal compus din 200 de oameni. Totodata USAFE planifica aducerea a 4-6 avioane Hercules C-130 si un personal de 100 de oameni, in luna iulie. Fortele vor efectua exercitii combinate in cadrul unui program ce se afla inca in studiu. Americanii vor stabili si un grup de legatura la Bucuresti format din cinci ofiteri. Pentru luna octombrie, o forta de o mie de soldati si personal civil apartinand USAEUR (U.S Army Europe) si Regimentului 22 Cavalerie "Stryker" va testa facilitatile din Kogalniceanu inaintea rotatiei regulate a trupelor. Pe durata acestei operatiuni, un grup de lucru va conduce timp de patru luni aceste misiuni. Pe de alta parte, mai multe firme s-au interesat de serviciile cerute de militarii americani care se vor instala la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu. Firme din Romania, dar si din Germania, Turcia, Israel si SUA, potrivit Mediafax, s-au prezentat la procedura de preofertare organizata de Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti. In principal, americanii s-au aratat interesati de servicii de intretinere a terenurilor, drumurilor, instalatiilor sanitare, de alimentare cu apa potabila, menaj etc. Militarii au luat in calcul si folosirea temporara a poligonului de la Babadag, cu toate ca l-au apreciat drept invechit din punct de vedere al utilitatilor si necorespunzator din punct de vedere al drumurilor de acces. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.