Medicul Adrian Murea, de la Spitalul de Urgenta al MAI "Prof. dr. Dimitrie Gerota", s-a folosit de identitatea a doi bolnavi de cancer in escrocherii imobiliare. Ambii pacienti au decedat la doua saptamani dupa incheierea tranzactiilor frauduloase.
Medicul Adrian Murea, de la Spitalul de Urgenta al MAI "Prof. dr. Dimitrie Gerota", s-a folosit de identitatea a doi bolnavi de cancer in escrocherii imobiliare. Ambii pacienti au decedat la doua saptamani dupa incheierea tranzactiilor frauduloase.
De asemenea, si-a maltratat propriul copil si pe mama acestuia, dupa care i-a furat Mercedesul socrului sau. Acest doctor Menghelle al Internelor detine ilegal un apartament de la RA APPS, desi a mostenit de la tatal sau, Victor Murea
(fost ministru al Petrolului pe vremea comunistilor, ulterior deputat FSN si primar de Targu Jiu) un apartament de patru camere in Capitala.
Prezentam in continuare o noua teapa marca Dr. Moarte.
Comisarul sef Adrian Murea i-a furat omului de afaceri Dragos Riscanu o casa, pe care acesta o cumparase cu acte-n regula. Dragos Riscanu este patronul firmei SC OMNIS GROUP SRL, avand ca unic obiect de activitate dezvoltarea de software. In anul 1998, Riscanu cumpara de la Ruxandra-Ioana Huch imobilul din Bucuresti, str. Barbu Delavrancea nr. 47, in care locuise pana la moarte Mihail Sadoveanu. Pentru casa plateste 250.000 de dolari prin instrumente bancare, ca sa nu existe nici un fel de dubii. Chiriasilor le ofera doua apartamente si o garsoniera, incheind contracte de comodat cu acestia pentru tot restul vietii lor. Ba le mai achita si cheltuielile de intretinere, aducandu-le adesea ajutoare materiale. Spre sfarsitul lui '98 comanda o expertiza tehnica pentru renovarea casei, datorita gradului avansat de uzura. Atunci afla ca imobilul se afla pe lista caselor memoriale, nu pe cea a cladirilor istorice de patrimoniu. Urmeaza o sumedenie de proceduri administrative, inclusiv cateva procese cu Ministerul Culturii, in cele din urma proprietarul avand castig de cauza. In anul 2003, Riscanu afla de la asistenta sa ca nu mai poate plati impozitul ca pana atunci, fiindca imobilul din str. Delavrancea, fusese vandut.
Vanzatorul se afla pe patul de moarte
Surpriza a devenit una de proportii, cand Riscanu a aflat ca si-ar fi vandut casa, prin intermediul unui mandatar, tocmai chirurgului Adrian Murea de la spitalul "Gerota" al MAI. Tranzactia a fost perfectata la biroul notarului Livia Alexandru, in prezenta Doctorului Moarte si a numitului Stefan Macovei. In acest moment, pagubitul si-a inceput investigatiile de unul singur. Asa a descoperit ca, pe cand se afla in SUA, in 2002, l-ar fi mandatat pe Macovei sa-i vanda imobilul din str. Delavrancea medicului Murea. Numai ca el nici macar nu se deplasase in Statele Unite in acel an.
Interesant este ca Macovei, fost cadru activ la Interne, era la data perfectarii escrocheriei pacientul Doctorului Moarte. Suferea de neoplasm, in faza terminala, era netransportabil si morfinat in permanenta. Deci, este exclus sa se fi deplasat la notariat pentru a semna respectivele acte false. Bineinteles ca nici Riscanu, nici Macovei sau familia acestuia n-au vazut vreun ban din suma pe care Murea pretinde ca ar fi platit-o pe casa furata, la prima vedere, cu acte-n regula.
"Nici nu stiti cu cine va puneti"
Dragos Riscanu a luat legatura cu asa-zisul proprietar, Adrian Murea, incercand sa inteleaga despre ce este vorba. Acesta i-a raspuns pe un ton egal si elevat, foarte stapan pe sine: "In conditii normale este cum spuneti dumneavoastra, dar din pacate nici nu stiti pe ce lume traiti. Pana n-o sa platiti, nu va rezolvati problema. Nici nu stiti cu cine va puneti". In nenumarate randuri, reporterii ZIUA l-au contactat pe Doctorul Moarte pentru a stabili o intalnire cu acesta. Din pacate, nu ne-am ales decat cu promisiuni si amanari, pana cand am fost pusi in situatia de a renunta la demersul nostru legitim. Era clar ca Murea nu e dispus sa ofere explicatii.
Sprijin judiciar din partea IGPR
La 1 aprilie 2003, escrocul Adrian Murea a intabulat pe numele sau casa pe care a furat-o.
Inainte de aceasta data au loc cateva evenimente notabile, anchetatorii condusi de Victor Nesterov intrand in posesia unor dovezi certe ca tranzactia fusese pusa la cale pe baza unor falsuri grosolane. Cu toate acestea, politistii nu misca vreun deget, facand jocurile Doctorului Moarte.
La 13.03.2003 are loc o perchezitie acasa la Joseph Stark - personaj implicat in mai multe tranzactii imobiliare suspecte, judecat de doi ani si jumatate in stare de arest preventiv - in baza unui mandat eliberat in anul 2002. Ceea ce ne face sa credem ca politistilor le-au trebuit luni de zile pentru o asemenea operatiune de anvergura. Din locuinta acestuia au fost ridicate dischete, stampile false si mai multe contracte de vanzare-cumparare, cu documentatia aferenta, aranjate frumos in 19 mape de plastic. Printre stampile s-a gasit si una identica cu cea aplicata pe imputernicirea notariala, pe care Riscanu i-ar fi dat-o defunctului Macovei, in SUA. Deci, documentul folosit de Doctorul Moarte putea fi dovedit ca fals, inainte ca acesta sa intabuleze casa pe numele sau, daca ar fi vrut col. Nesterov.
Mai mult, Stark este chemat la IGPR pentru declaratii, la 17.03.2003. Dar anchetatorii il chestioneaza doar in legatura cu niste tranzactii cu masini, ocolind cu obstinatie subiectul afacerilor imobiliare. Directia Politiei Judiciare din IGPR solicita ambasadei SUA la Bucuresti, in data de 19.03.2003, relatii in legatura cu actul notarial incheiat la New York, intre Riscanu si Macovei. Asa afla ca documentul cu pricina este cat se poate de fals, deoarece "nu am gasit nici un notar public cu numele de Helen Nielsen in Richmond, New York, pentru ca nu exista nici un Richmond in New York". Ceva mai tarziu, in urma unei expertize grafologice, Institutul de Criminalistica al IGPR atesta faptul ca semnatura defunctului Stefan Macovei, de pe actul de vanzare-cumparare, asa-zis incheiat cu Doctorul Moarte, a fost falsificata. Mai e de remarcat ca, in tot acest timp, chirurgul n-a fost chemat de anchetatori ca sa dea cu subsemnatul.
Din toate aceste probe rezulta, fara putinta de tagada, ca echipa din IGPR condusa de col. Victor Nesterov a tergiversat anchetarea cazului, astfel incat chirurgul Adrian Murea sa poata intabula pe numele sau imobilul furat din str. Delavrancea.
"Ne poate da cineva cu ceva in cap"
La data de 27 mai 2003, Dragos Riscanu a fost primit la Directia Politiei Judiciare pentru interogatoriu, la insistentele sale. A fost audiat de un complet format din sase politisti, in frunte cu Nesterov.
La inceput, anchetatorii incearca sa-l scoata pe Riscanu escrocul afacerii, dupa care trec la amenintari. Iata ce ne-a declarat acesta: "Col. Nesterov mi-a recomandat sa stau mai bine cuminte, acolo, in Elvetia, impreuna cu sotia si cei doi copii, ca in Romania se intampla multe. Ne poate da cineva cu ceva in cap. Apoi, a continuat cu amenintarea ca, daca nu dau nu-stiu-ce declaratie, nu voi mai putea pleca din tara, desi eu am dubla cetatenie, romana si elvetiana".
Pentru faptul ca ii fusese amenintata familia, Riscanu i-a promis lui Nesterov ca va apela la trusturile de presa occidentale, ca sa scrie despre acest subiect fascinant. Seful judiciarului s-ar fi inmuiat in acel moment, promitand ca va rezolva el problema. Dupa circa o saptamana, desi Riscanu a vorbit la telefon cu colonelul, a aflat ca acesta s-a pensionat subit. In prezent, Victor Nesterov - fiul lui Arkadie Nesterov venit din Rusia in Romania in 1948, ca sa organizeze Militia - este directorul executiv adjunct la Politia Comunitara Sector 1. Pe de alta parte, familia defunctului Stefan Macovei a depus plangere impotriva Doctorului Moarte, care s-a folosit de identitatea acestuia pentru a fura o casa. Incercand sa intre in posesia dosarului medical al decedatului, membrii familiei au aflat cu stupoare ca respectivele documente au disparut fara urma. Si asta s-a petrecut, oricat ar parea de neverosimil, intr-un spital al Ministerului de Interne.
Rasplata la favor
De la politie, dosarul a ajuns la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procuroarea Alexandra Mihaela Sinc, care a cercetat activitatea infractionala a numitilor Joseph Stark, Livia Alexandru si Adrian Murea, l-a bagat pe primul dupa gratii, iar pe ceilalti doi i-a facut scapati. Notarita n-a putut fi cercetata, deoarece nu s-ar fi primit un aviz in acest sens de la Ministerul Justitiei. Asta daca o fi fost solicitat de cineva. In privinta Doctorului Moarte procuroarea Sinc a stabilit ca "deoarece pana in prezent (19.03.2004 - n.r.) nu s-a putut stabili contributia acestuia la comiterea faptei, se va dispune disjungerea cauzei sub acest aspect". Pentru ea n-a contat catusi de putin ca Murea a folosit identitatea unui muribund, nici ca a cumparat o casa cu documente false, prin escrocherie. A preferat sa se spele pe maini. In schimbul acestui favor, Alexandra Mihaela Sinc, fiica purtatorului de cuvant al Camerei Notarilor Publici, a fost avansata la CSM unde isi desfasoara activitatea si in prezent. Este director adjunct al Directiei Resurse Umane si Organizare.
A treia tentativa
Protejat de Politie si Parchet, Adrian Murea a incercat sa scape de casa din str. Delavrancea nr. 47 printr-o noua smecherie. A imprumutat fictiv de la propria sa amanta, Ioana-Simona Dumitrescu, o suma de bani si, cum n-a returnat-o, a fost de acord sa fie executat silit cu imobilul furat de la Riscanu. Noroc ca acesta din urma a prins de veste la timp, impiedicand executarea in ultimul moment. Dar gasca de infractori nu s-a oprit aici. Mai departe, dupa ce s-a maritat si a devenit Cristescu, Simona a incheiat cu afaceristul galatean, Emil-Alexandru Balan, un contract de cesiune creanta, pentru suma de aproximativ 215.000 de euro, pe care ar avea-o de incasat de la Adrian Murea. Balan ar urma sa-l execute silit pe doctorul "MAI", cu casa din Delavrancea, devenind, vezi Doamne, proprietar de buna credinta. Din aceasta tranzactie, Simonica s-ar alege cu 140.000 de euro, ceea ce este putin probabil. In concluzie, Doctorul Moarte incearca pentru a treia oara sa instraineze imobilul furat de la Riscanu, cu ajutorul complicilor pe care i-am nominalizat.
Hotul este desemnat paznic
In urma sedintei Judecatoriei Sectorului 1 din 21.02.2007, casa din Delavrancea a fost pusa sub sechestru judiciar. De asemenea, hotul Murea a fost numit administrator al sechestrului, pentru a pazi bunul asa cum se cuvine, iar Riscanu s-a vazut obligat sa depuna o cautiune de 5000 de lei vechi la dispozitia instantei. Asta se intampla la aproape patru ani de cand adevaratul proprietar se chinuie sa-si redobandeasca imobilul furat de mafiotul in halat alb al spitalului "Gerota".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin