Patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, „cetateanul“ care i-a trimis un memoriu lui Traian Basescu si pe care seful statului l-a inaintat procurorului general pentru „rezolvare“, ar putea fi urmarit penal pentru
Patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, „cetateanul“ care i-a trimis un memoriu lui Traian Basescu si pe care seful statului l-a inaintat procurorului general pentru „rezolvare“, ar putea fi urmarit penal pentru spalare de bani, intr-un dosar mai vechi, pe care procurorii DIICOT vor sa-l redeschida. El a facut in urma cu patru ani obiectul unui dosar penal la sesizarea Oficiului de Prevenire a Spalarii Banilor, care a constatat ca, in perioada 1999-2000, Zoltan Arpad Paszkany si tatal sau, Arpad Paszkany, controlau in mod direct sau prin interpusi mai multe firme Dosarul intocmit atunci a fost trimis la Parchetul Curtii de Apel Cluj, unde procurorii nu au facut nici un fel de cercetare referitoare la spalare de bani. Anchetatorii au dispus in cele din urma scoaterea acestuia de sub urmarire penala.

Scandalul Paszkany, care a afectat institutia prezidentiala, pare sa nu se sfarseasca. Au aparut noi dovezi care pun in lumina legaturile stranse intre Trustul Gazeta si firmele afaceristului clujean.

Unul dintre angajatii omului de afaceri clujean Paszkany Zoltan Ar pad si o ruda a sa au fost interpusii prin care acesta isi escamota implicarea directa in firma ce edita saptamanalul „Gazeta de Cluj“. Acest lucru pune in lumina relatiile pe care finantatorul echipei de fotbal CFR Ecomax le avea cu presedintele trustului „Gazeta“, Liviu Man. Paszkany Zoltan Arpad ar putea fi cercetat si pentru spalare de bani. Procurorii iau in calcul redeschiderea unui dosar penal din 2003 in care patronul de la CFR Ecomax s-a aflat in atentie pentru incalcarea Legii 21/1999 cu privire la prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, dar care s-a finalizat cu scoatere de sub urmarire penala.

Legaturi intre Milena Man si firmele familiei Paszkany
In memoriul trimis in urma cu doua saptamani mai multor institutii ale Statului Roman, Paszkany Zoltan Arpad arata, printre altele, ca nu cunoaste activitatile lui Liviu Man si ca este „complet strain de orice fapta petrecuta in trecut sau prezent“. Documentele de la Registrul Comertului arata insa ca lucrurile nu stau chiar asa cum a incercat sa le prezinte omul de afaceri clujean.

Potrivit acestor documente, firma „Loretto Press“ SRL are ca actionari pe Milena Man, sotia lui Liviu Man, judecat in prezent pentru fapte de santaj si constituire a unui grup infractional organizat, si firma Loretto European LLC cu sediul la New York.

La acesta din urma, presedintele Consiliului de Administratie este nimeni altul decat cumnatul finantatorului CFR Ecomax, Szekernyes Karoly - asociat si el la SC Sigma Center Developments SRL, iar cel mandatat sa reprezinte firma „americana“ in cadrul societatii „Loretto Press“ SRL este Ilarie Precup, angajat ca administrator la firma lui Paszkany, SC Electrosigma SA Ilarie Precup colaboreaza de mai multi ani cu Paszkany Zoltan Arpad, fiind unul dintre oamenii de incredere ai acestuia. Increderea a fost atat de mare, incat, potrivit Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Precup a avut de-a lungul anilor imputernicire sa opereze in conturile mai multor societati la care Paszkany Zoltan Arpad figura ca actionar.

Trebuie adus de politisti la DIICOT


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.