Cel mai bogat om din lume a inaugurat ieri Centrul de Suport Tehnic al Microsoft Romania, alaturi de Traian Basescu si de Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a participat ieri, alaturi de presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, la inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic al Microsoft Romania.

Gates, aflat la prima sa vizita in Romania, a lansat oficial Windows Vista, noul sistem de operare al Microsoft, Office 2007 si Exchange Server 2007.

Bill Gates este cofondatorul companiei Microsoft, cel mai important producator software din lume. El ocupa de citiva ani primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, intocmit de revista „Forbes", cu o avere de circa 50 de miliarde de dolari.

Ieri dupa-amiaza Gates a plecat catre Paris.

Investitii in Romania

„Sint foarte fericit sa fiu aici la prima vizita in Romania si sa particip la deschiderea unui centru care va ajuta clientii sa rezolve probleme importante. (...) Ne asteptam sa investim in continuare in Romania", a spus Gates, citat de MEDIAFAX.

„Ne gindim la solutii prin care software-ul sa fie mai usor de folosit, sa ajutam oamenii sa utilizeze mai usor tehnologia. Software-ul poate fi folosit acum peste tot, in masina, la televizor si, evident, pe calculatorul personal. Speram ca investitiile in Romania sa fie tot mai importante dupa aderarea la UE si ca Guvernul sa investeasca in proiecte informatice, pentru o comunicare mai eficienta si transparenta", a mai spus Bill Gates.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca centrul deschis de Microsoft la Bucuresti va reprezenta un bun prilej pentru ca tinerii romani din sectorul IT care lucreaza in alte tari sa revina in Romania, precum si pentru consolidarea acestui domeniu. „Un miliard de euro este dat de sectorul IT, din care probabil jumatate este indreptat catre export. Probabil, acesta este viitorul si mai putin segmentele clasice industriale", a spus Tariceanu.

Vista, cel mai sigur sistem Microsoft

Windows Vista este cel mai sigur sistem de operare produs de Microsoft pina in prezent si ar putea fi utilizat si in domenii cu importanta critica, cum ar fi spitalele, a afirmat Bill Gates.

„Securitatea a fost principala prioritate a Microsoft in ultimii ani... Pot sa va asigur ca Vista e cel mai sigur sistem creat de Microsoft pina in prezent", a spus Bill Gates. El a amintit ca Microsoft a preluat in urma cu citiva ani solutiile romanesti de securitate ale firmei Gecad si a vorbit despre evolutia uriasa a tehnologiei in ultimii ani.

„Cind mi-am dus fiica la un magazin de discuri muzicale pe suport vinil, m-a intrebat ce sint acelea, pentru ca nu mai vazuse", a adaugat Gates.

Un Windows nou la trei ani

„Vorbim despre recunoasterea vocii, despre o interfata 3D in profunzime. Avem in continuare mult de munca in ceea ce priveste Windows. Planul Microsoft prevede noi lansari ale sistemului de operare la diferente de cel putin trei ani", a spus Gates.

Sistemul Windows Vista a fost lansat in sase versiuni. Astfel, trei versiuni vor fi destinate utilizatorilor obisnuiti (Vista Home Basic, Vista Home Premium si Vista Ultimate), doua vor fi pentru oamenii de afaceri (Vista Business si Vista Enterprise), iar cealalta va avea ca tinta utilizatorii de pe pietele in curs de dezvoltare (Vista Starter, cu functii reduse si pret mai mic).

Pirateria, o investitie in prietenie Microsoft Office a fost „cel mai piratat program din lume in Romania", la inceputul anilor ‘90, dar acest „lucru rau" a fost, „pina la urma", o investitie in prietenia fata de Microsoft si de Bill Gates si in educarea tinerei generatii, a declarat ieri presedintele Traian Basescu.Acesta a mai declarat ca munca, respectarea legii si responsabilitatea sociala sint valorile pe care i le inspira Bill Gates, pe care l-a decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei in Grad de Comandor.