Joseph Barbera, creatorul unor personaje de animatie precum Tom si Jerry, familia Flintstone sau Scooby Doo, a murit luni, la Los Angeles, la varsta de 95 de ani, potrivit AFP. Barbera a murit din cauze naturale, la resedinta sa, iar sotia Sheila a f
Joseph Barbera, creatorul unor personaje de animatie precum Tom si Jerry, familia Flintstone sau Scooby Doo, a murit luni, la Los Angeles, la varsta de 95 de ani, potrivit AFP. Barbera a murit din cauze naturale, la resedinta sa, iar sotia Sheila a fost langa el. Joseph Barbera a facut parte din celebrul cuplu de creatori de desene animate Hanna-Barbera, alaturi de William Barbera. Cei doi au devenit, in 1937, colaboratori ai studiourilor Metro-Goldwyn-Mayer. Barbera desena si concepea multe dintre gagurile din episoadele animate, iar Hanna era regizor si producator. Hanna si Barbera au castigat sapte Oscaruri pentru seria de animatie "Tom si Jerry" (cele mai multe luate vreodata de o serie animata) dar si opt premii Emmy, pentru diferite creatii de televiziune. In 1957, cei doi si-au creat propriul studio de animatie, Hanna-Barbera, care a devenit celebru cu "Yogi Bear", "Familia Flintstone", "Scooby Doo" sau "The Jetsons", dar si cu noi serii din "Tom si Jerry". Odata cu inventarea televiziunii, numarul desenelor animate produse de Hanna-Barbera a ajuns la 300, in 60 de ani de activitate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.