Sfarsit de saptamana agitat pentru liberali. Delegatia Permanenta a PNL a decis, sambata, la Cluj, excluderea din partid a deputatilor Raluca Turcan si Cristian Boureanu.
Propunerea de excludere a fost facuta de Biroul Permanent Central al PN

Sfarsit de saptamana agitat pentru liberali. Delegatia Permanenta a PNL a decis, sambata, la Cluj, excluderea din partid a deputatilor Raluca Turcan si Cristian Boureanu.
Propunerea de excludere a fost facuta de Biroul Permanent Central al PNL ca urmare a declaratiilor publice ale acestora impotriva deciziilor partidului. In iulie, deputatii Cristian Boureanu si Raluca Turcan au fost sanctionati cu avertisment public de catre conducerea PNL. La inceputul sesiunii parlamentare de toamna, Turcan si Boureanu au pierdut sustinerea grupului parlamentar liberal de la Camera pentru functiile detinute la comisiile permanente, ei comentand defavorabil deciziile luate prin vot de PNL, in special cele privindu-i pe Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

Boureanu: Decizia este "total nestatutara Si absurda"
Deputatul Cristian Boureanu sustine ca decizia de excludere a sa din PNL este "total nestatutara si absurda" si apreciaza ca, prin aceasta masura, "fostul student repetent" Calin Popescu Tariceanu si-a aratat adevarata fata, in PNL fiind instaurata "dictatura unui grup de interese meschine".
"Excluderea mea din PNL este o decizie total nestatutara si absurda", sustine Boureanu intr-un comunicat de presa. El adauga ca "fostul student repetent, Calin Popescu Tariceanu, si-a aratat adevarata fata odata ajuns, intamplator si vremelnic, la conducerea Guvernului si a PNL".

Turcan: "Colegii mei nu sunt deloc liberali"
Deputatul Raluca Turcan a declarat ca fostii colegi "nu sunt de loc liberali". Ea a adaugat ca va ramane in politica si se va concentra pe mandatul de deputat de Sibiu. "Raman in politica, activitatea mea politica a fost impulsionata pentru ca mi s-a facut un act de nedreptate. Ma voi concetra pe mandatul de depuatat de Sibiu. Voi continua sa spun lucrurulor pe nume si voi continua sa gasesc solutii si nu abordari emotionale", a decis Turcan.
Aceasta s-a aratat foarte dezamagita dar va "incerca, in cel de al 12-lea ceas" sa-i convinga pe colegi liberali "ca probemele PNL nu se vor rezolva cu excluderi"

"Principiul Sanselor egale"
Tot la Cluj s-a decis si sanctionarea lui Dinu Patriciu cu... un avertisment public.
"Comisia de Etica a PNL considera sponsorizarea campaniei electorale a unui partid politic aflat in competitie cu PNL ca fiind o incalcare a principiilor de morala politica prevazuta la punctul 6 din Codul Etic al PNL. Comisia recomanda Delegatiei Permanente acordarea unui avertisment public", a anuntat Varujan Vosganian, la finalul sedintei Delegatiei Permanente de sambata.
Ieri, Dinu Patriciu a trimis conducerii PNL o scrisoare in care spune ca se considera tinta unor acuzatii nedrepte si spera ca in perioada urmatoare va fi absolvit de "vina de a fi liberal".
"Nu am considerat nicidata PNL drept un partid leninist, in care vocile membrilor trebuie sa amuteasca atunci cand vorbeste conducerea. Dimpotriva, forta PNL rezida tocmai in faptul ca partidul nostru a fost si ramane un laborator de idei, un for de dezbateri libere si responsabile. Acesta este insusi brand-ul nostru si trebuie sa ni-l asumam", a declarat Patriciu.
Dinu Patriciu spune ca a ales sa sponsorizeze si PSD-ul respectand principiul sanselor egale si crede ca, in ultima perioada este tinta unor acuzatii nedrepte.

Luna excluderilor
Prin excluderea Ralucai Turcan si a lui Cristian Boureanu, PNL mai pierde inca doi parlamentari. La inceputul lunii septembrie, deputatii Mona Musca si Ioan Ghise au fost dati afara pe motiv ca au colaborarat cu Securitatea.
"Pentru a scapa de sanctiunile partidului", Aleodor Francu, seful cancelariei premierului, a demisionat din PNL, iar deputatul Titu Gheorghiof din functia de conducere pe care o detinea in partid, aceea de membru in Biroul Permanent. Anuntul a fost facut tot sambata, de presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu.
Motivele pentru care Gheorghiof nu a fost exclus din partid si nici nu i s-a retras sprijinul politic au fost prezentate de Varujan Vosganian: desi are angajament de colaborare cu Securitatea, Gheorghiof a fost detinut politic pe vremea regimului comunist.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.