Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a declarat ieri ca presedintele Traian Basescu trebuie sa faca demersuri pentru a-si publica dosarul pe care il are la Securitate, in cazul in care el exista. "Eu nu trebuie sa-l apar pe Traian Basescu. Adevarul tr
Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a declarat ieri ca presedintele Traian Basescu trebuie sa faca demersuri pentru a-si publica dosarul pe care il are la Securitate, in cazul in care el exista. "Eu nu trebuie sa-l apar pe Traian Basescu. Adevarul trebuie sa-l apere. Publicandu-si dosarul, va spulbera toate suspiciunile pentru ca, cei care il cred ca nu a colaborat cu Securitatea o sa-l creada si in continuare, dar spulbera si suspiciunile celor care au banuieli", a sustinut liderul PIN. In felul acesta, "cruciada" pe care o poarta Basescu impotriva fostilor colaboratori si informatori ai Securitatii ar deveni, conform declaratiilor Lavinei Sandru, "mult mai credibila".
In plus, reprezentanta PIN a anuntat ca vor mai aparea si alte nume de politicieni care au facut politie politica, sustinand ca, in scurt timp, va vorbi si despre Ioan Talpes.
Sandru a opinat ca pentru a nu mai aparea inadvertente, este important in acest moment ca reprezentantii CNSAS sa verifice cu prioritate dosarele liderilor politici.
Numai prin divulgarea "cat mai urgenta" a trecutului actualilor lideri de partide importanti, membrii CNSAS vor reusi sa convinga opinia publica de credibilitatea institutiei pe care ei o reprezinta, a aratat liderul PIN.
"Altfel, nu avem convingerea ca oamenii astia care pot sa influenteze jocurile politice din interiorul CNSAS nu fac treaba asta si nu fac trocuri si nu schimba propriul dosar cu dosarele altora", a afirmat vicepresedintele PIN. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.