Fiscul bucurestean a facut ieri publice datoriile la zi ale cluburilor de fotbal aflate in raza sa de actiune, din care reiese ca masura de a o retrograda pe Sportul Studentesc in Liga a II-a pentru neplata la timp a datoriilor catre stat putea fi ap
Fiscul bucurestean a facut ieri publice datoriile la zi ale cluburilor de fotbal aflate in raza sa de actiune, din care reiese ca masura de a o retrograda pe Sportul Studentesc in Liga a II-a pentru neplata la timp a datoriilor catre stat putea fi aplicata si altor cluburi. Toate gruparile din Capitala inregistreaza debite semnificative catre Fisc, rezultate din neplata in ultimii ani a impozitelor pe salarii si a altor taxe, iar pentru a aparea curati in fata Comisiei de Licentiere din FRF, care nu permite cluburilor cu datorii sa se inscrie in campionat, au mutat cluburile pe alte societati, noi si curate. Insa datoriile vechi ale gruparilor din Liga 1 se cifreaza la peste 97 de milioane de lei noi, adica aproape 30 de milioane de euro! Lider in acest top este Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti, societatea veche care a administrat clubul si de la care Gigi Becali a preluat doar activele, adica jucatorii, cu restante la bugetul consolidat in valoare de 42,7 milioane lei noi. Noua FC Steaua nu figureaza cu datorii. La fel se intampla si la Dinamo si Rapid, cu actualele societati aflate cu plata la zi si cu datorii astronomice pe vechile firme. Asociatia Fotbal Club Rapid si Asociatia Fotbal Club Dinamo au datorii de 1 milion de lei noi si, respectiv, 25 milioane de lei noi. Cel mai interesant caz este la FC National, care are datorii de la trei firme: Asociatia Fotbal Club National 2000, cu restante in valoare de 15,5 milioane de lei noi, Asociatia Fotbal Club National Bucuresti (aflata in lichidare) cu datorii de 5,8 milioane de lei noi, Fotbal Club National SA cu peste 784.000 lei noi si FC National 2000 cu peste 230.000 lei noi. Steaua si Rapid se judeca cu ANAF pentru datoriile vechi, pe care nu le recunosc, in timp ce Dinamo sustine ca are un acord cu Fiscul, pentru plata esalonata, numai anul trecut varsand in vistieria statului peste un milion de euro. "In perioada imediat urmatoare vom continua presiunea pe cluburi si pe agentii economici si speram ca, pana la sfarsitul anului, sa diminuam din datorii. Vom merge pana la masuri extreme in care vom declansa insolvabilitatea cluburilor care vor continua sa acumuleze datorii", a declarat Cristian Stoina, directorul general executiv al DGFP Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.