Presedintele de onoare al FC Steaua, Viorel Ion Paunescu, implineste astazi 71 de ani, dintre care peste 51 i-a dedicat sportului. Nascut in 1935, in comuna Farcasesti, judetul Dolj, Viorel Paunescu a inceput sportul ca handbalist la echipa Locomotiv
Presedintele de onoare al FC Steaua, Viorel Ion Paunescu, implineste astazi 71 de ani, dintre care peste 51 i-a dedicat sportului. Nascut in 1935, in comuna Farcasesti, judetul Dolj, Viorel Paunescu a inceput sportul ca handbalist la echipa Locomotiva Gara de Nord. A evoluat mai tarziu la cele doua mari cluburi bucurestene, Steaua - CCA si Dinamo, si a fost component al echipei nationale de handbal in 11. In fotbal s-a apropiat insa numai de Steaua, in 1998 fiind unul dintre cei care au pus bazele Stelei moderne.
iIn acelasi an a fost numit si presedinte al Consiliului de Administratie al gruparii din Ghencea, fotoliu pe care l-a ocupat pana in 2003. De atunci si pana in prezent, Paunescu a fost numit presedinte de onoare al FC Steaua. Paunescu este in prezent presedinte al Federatiei Romane de Natatie, dupa ce a castigat alegerile pentru sefia acestui for in noiembrie 2005. In plan "civil", Paunescu este o personalitate marcanta a turismului din Romania, fiind actionar majoritar la Intercontinental, Lido si Rex, dar si presedinte de onoare al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania. (RZS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.