Colaborarea Romania - Rusia in plan politic este ca si inexistenta. Aceasta este concluzia vizitei pe care presedintele Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, insotit de vicepresedintele aceleiasi formatiuni, Lavinia Sandru, a efectuat-o in Fe
Colaborarea Romania - Rusia in plan politic este ca si inexistenta. Aceasta este concluzia vizitei pe care presedintele Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, insotit de vicepresedintele aceleiasi formatiuni, Lavinia Sandru, a efectuat-o in Federatia Rusa, in perioada 21-24 iunie, la invitatia Dumei de Stat. Pledand pentru relansarea relatiilor cu Federatia Rusa, liderul PIN a mentionat ca intarirea relatiilor bilaterale va fi in avantajul Romaniei, efectele pozitive putandu-se reflecta in viata de zi cu zi, mai exact in pretul petrolului si al gazelor naturale. "Daca nu vom intelege acest lucru vom inventa, tot timpul, axe iluzorii precum Londra -Washington si nu vom beneficia de nimic din acestea", a opinat Gusa, care a adaugat ca problemele care inca exista in regiunea Marii Negre, Transnistria si Republica Moldova nu pot fi rezolvate decat in cazul in care Rusia va participa la negocieri. De altfel, presedintele PIN a criticat afirmatiile sefului statului potrivit carora "Marea Neagra este lac rusesc", afirmatii care nu aduc, potrivit lui Gusa, nimic bun in relatia dintre cele doua tari. Cozmin Gusa a atins in cadrul discutiilor avute la nivel parlamentar, politic si religios, cu oficialitati ruse si analisti politici si delicata problema a Tezaurului romanesc. "Tezaurul Romaniei nu se cauta la Moscova pentru ca relatiile romano-ruse sunt inghetate", a mentionat liderul PIN. Potrivit acestuia, este ingrijorator ca "celebra" comisie mixta romano-rusa pentru depistarea tezaurului romanesc nu are nici buget si nici angajati, si s-a intalnit, absolut formal, doar de trei ori in ultimii ani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.