Concluzia Comisiei Superioare Medico-Legala a rezultat din analiza rezultatelor necropsiei si exhumarii cadavrului Maricicai Irina Cornici si probelor histopatologice prelevate cu ocazia necropsiei ce au fost reevaluate de catre Laboratorul de anatom
Concluzia Comisiei Superioare Medico-Legala a rezultat din analiza rezultatelor necropsiei si exhumarii cadavrului Maricicai Irina Cornici si probelor histopatologice prelevate cu ocazia necropsiei ce au fost reevaluate de catre Laboratorul de anatomie patologica al Institutului National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici". Specialistii din Comisia Superioara Medico-Legala au stabilit astfel ca moartea a fost violenta si a fost determinata de tratamentul inuman ce i-a fost aplicat femeii.
Concluziile legistilor INML vin astfel in contradictie cu afirmatiile expertului independent care sustinea ca moartea maicutei a fost provocata de o insuficienta cardiaca acuta survenita in urma "administrarii contraindicate si incorecte ca mod si ca doza de adrenalina".
Specialistii au constatat ca decesul a fost cauzat de socul hipovolemic cu insuficienta in functionarea mai multor organe interne survenit in urma deshidratarii severe, determinata de lipsa prelungita de lichide si agravata de agitatia psihomotorie a victimei. Potrivit raportului mentionat, imobilizarea, lipsa lichidelor si a alimentatiei au determinat impreuna decesul femeii.
De asemenea, in raportul legistilor se mai arata ca nu exista nici o constatare medicala sau medico-legala care sa puna la indoiala faptul ca Maricica Irina Cornici era decedata in momentul in care a sosit salvarea, deoarece aceasta se afla intr-un stadiu in care se produsesera deja alterari cerebrale ireversibile si in care sansele de resuscitare erau nule.
Maicuta Irina Maricica Cornici, de 23 de ani, a murit in urma unui ritual de exorcizare. Victima a fost sechestrata intr-o chilie, legata de maini si de picioare cu lanturi si tinuta pe cruce trei zile, in frig si fara mancare, de fostul preot de la "Sfanta Treime", din comuna Tanacu - Vaslui, Petru Daniel Corogeanu, si de patru foste calugarite Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas, care au fost arestati pentru savarsirea infractiunilor de omor deosebit de grav si lipsire de libertate in mod ilegal si apoi eliberati ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a stabilit ca cererea acuzarii de mentinere a fostilor calugari in detentie trebuie rejudecata, intrucat procedura nu ar fi fost respectata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.