Primul autoturism fabricat in Romania - IMS 57 - va fi scos la licitatie de conducerea Uzinei ARO, urmand ca din banii incasati sa mai fie achitate o parte din salariile restante, transmite Rompres. Conducerea uzinei din Campulung-Muscel se asteapta
Primul autoturism fabricat in Romania - IMS 57 - va fi scos la licitatie de conducerea Uzinei ARO, urmand ca din banii incasati sa mai fie achitate o parte din salariile restante, transmite Rompres. Conducerea uzinei din Campulung-Muscel se asteapta sa obtina un pret destul de mare pe autoturism, acesta fiind un unicat pe care si l-ar dori multi colectionari din tara si strainatate. Prototipul fabricat in urma cu 49 de ani mai poate fi inca admirat in holul principal al cladirii administrative ARO din Campulung Muscel. La sfarsitul lunii ianuarie, Guvernul a decis ca angajatii de la Aro Campulung Muscel, care nu si-au primit salariile restante din septembrie anul trecut, sa primeasca ajutoare de aproximativ doua milioane de lei fiecare. Situatia uzinei de la Campulung este destul de neclara in acest moment, in conditiile in care Autoritatea pentru Valorifcarea Activelor Statului arata ca proprietarul, firma Cross Lander, nu si-a indeplinit toate obligatiile asumate prin contractul de privatizare. Este vorba despre lansarea productiei unui nou model de autoturism de teren, interdictia vanzarii unor active, realizarea unei infuzii de capital in valoare de trei milioane de dolari si a unor investitii de doua milioane de dolari. Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, declara, recent, ca pana pe 30 martie investitorul trebuie sa faca dovada efectuarii acestor investitii. Contractul de privatizare a firmei din Campulung a fost incheiat in septembrie 2003, cand Cross Lander - o societate mixta formata din grupul brazilian Samambaia si firma americana Lacaro Auto Distributors - a cumparat de la stat un pachet de actiuni reprezentand 68,7% din capitalul societatii. Cumparatorul s-a angajat sa plateasca 15,8 milioane de dolari pentru pachetul de actiuni si investitii, suma la care se adauga alte 11,4 milioane de dolari in contul datoriilor si creditelor comerciale ale uzinei. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.