Presedintele PD, Emil Boc, considera ca nu este corect, din punct de vedere politic si moral, ca UDMR "sa santajeze" PD in plan extern pentru a obtine un proiect politic pe plan intern. El a declarat ieri ca nu exista nici o legatura intre faptul ca
Presedintele PD, Emil Boc, considera ca nu este corect, din punct de vedere politic si moral, ca UDMR "sa santajeze" PD in plan extern pentru a obtine un proiect politic pe plan intern. El a declarat ieri ca nu exista nici o legatura intre faptul ca democratii doresc sa devina membri cu drepturi depline in Partidul Popular European (n. red. - ceea ce UDMR este deja) si Statutul minoritatilor nationale, si ca nu ar fi corect, nici din punct de vedere politic, nici moral, daca Uniunea ar santaja PD in plan extern. Boc a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca PD nu va fi santajat si ca, la randul sau, nu santajeaza pe nimeni, iar cele doua chestiuni nu se suprapun. "Reprezentarea internationala a unei formatiuni politice depinde in primul rand de performanta interna si asa ajungi sa contezi in planul culturilor internationale. In planul raporturilor internationale, PD nu are o problema cu PPE, la care va deveni membru cu drepturi depline, atunci cand Romania se va integra in UE", a explicat Boc. "Eu cred ca lucrurile s-au lamurit foarte clar. Am spus de la inceput ca noi nu avem un proiect alternativ cu privire la Statutul minoritatilor nationale. Este vorba de acelasi proiect, cu amendamentele pe care le-am precizat inca de multa vreme in Biroul Permanent National al PD (...) Relatiile cu PPE sunt independente de disputele interne existente in momentul de fata. Nu este corect din punct de vedere politic si moral ca UDMR sa santajeze PD in plan extern pentru a obtine un proiect politic pe plan intern", a declarat Boc, referindu-se la unele afirmatii ale presedintelui Uniunii, Marko Bela.
Presedintele PD a mai precizat ca un eventual compromis legat de Legea statutului minoritatilor nu s-ar putea face decat cu respectarea cadrului constitutional intern al Romaniei si cu amendarea proiectului in concordanta cu standardele internationale in materie de minoritati, precum si cu respectarea recomandarilor din raportul Comisiei de la Venetia. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.