Ziaristii cotidianului "Atac p@p@r@zzi" au fost condamnati in procesul deschis de directorul ziarului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, fiind obligati sa dezminta toate informatiile pe care le-au publicat in ziar, in urma deciziei Judecatoriei Sectorului 1
Ziaristii cotidianului "Atac p@p@r@zzi" au fost condamnati in procesul deschis de directorul ziarului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, fiind obligati sa dezminta toate informatiile pe care le-au publicat in ziar, in urma deciziei Judecatoriei Sectorului 1. Instanta a sanctionat ziarul "Atac" pentru articolul "Ziaristul Penal", in care Sorin Rosca Stanescu, reprezentat de maestrul Baroului, avocatul George Papu, era acuzat ca ar fi fost implicat in mai multe afaceri oneroase, printre care si devalizarea "Bancorex". De asemenea, "Atac" va fi nevoit sa isi demonteze singur acuzatiile potrivit carora Sorin Rosca Stanescu ar fi incercat sa "cumpere tacerea autoritatilor".
Fara dovezi
Mai multi martori importanti au declarat, in timpul procesului, ca directorului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, i-a fost afectata credibilitatea, in urma publicarii articolului "Ziaristul Penal", de catre "Atac". In schimb, maestrul George Papu a convins instanta ca reprezentantii legali ai cotidianului amintit nu au reusit sa prezinte instantei vreo proba solida, care sa dovedeasca veridicitatea celor scrise in articol. Astfel, instanta a constatat ca, prin toate afirmatiile din articolul "Ziaristul Penal", jurnalistii cotidianului "Atac" au savarsit o "fapta ilicita, cauzatoare de prejudicii". De asemenea, maestrul Papu a determinat completul de judecata sa constate ca, prin savarsirea acestei fapte, au fost incalcate grav drepturi personal-patrimoniale fundamentale ocrotite de lege, cum sunt dreptul la onoare si reputatie, precum si dreptul la propria imagine.
Astfel, instanta Judecatoriei Sectorului 1 a obligat ziarul "Atac" sa "publice integral hotararea de sanctionare sub titlul Anunt Judiciar, pe prima pagina, cu aceleasi caractere cu care sunt tiparite si articolele aparute in aceasta publicatie". De asemenea, "Atac" va trebui sa publice pe cheltuiala sa aceasta hotarare de condamnare si in cotidianele "Evenimentul Zilei", "Romania Libera" si "Libertatea". (M.V. R.&P.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.