Premierul olandez Jan Peter Balkenende a rostit un discurs ieri la Amsterdam, unde mai multe sute de persoane au luat parte la comemorarea mortii regizorului Theo van Gogh, care a fost asasinat in urma cu un an, relateaza Mediafax. "Discriminarea si
Premierul olandez Jan Peter Balkenende a rostit un discurs ieri la Amsterdam, unde mai multe sute de persoane au luat parte la comemorarea mortii regizorului Theo van Gogh, care a fost asasinat in urma cu un an, relateaza Mediafax. "Discriminarea si rautatea nu ajuta pe nimeni", a declarat Balkenende in timpul ceremoniei comemorative. Ceremonia a avut loc intr-un cartier din estul capitalei olandeze, unde Theo Van Gogh, stranepot al pictorului Vincent Van Gogh, a fost injunghiat si apoi impuscat in timp ce se plimba cu bicicleta. "Statul de drept nu este o garantie pentru ca societatea sa traiasca", a adaugat Balkenende. "Asasinul lui Van Gogh a fost condamnat si dreptul a triumfat. Acesta este un lucru bun, insa justitia nu este suficienta", a declarat el. "Nu trebuie sa acceptam sa ne lasam influentati de oameni care isi scriu mesajele cu sange", a adaugat premierul. Mohammed Bouyeri, care are 27 de ani si este de origine marocano-olandeza, a recunoscut ca l-a asasinat pe regizorul olandez si a fost condamnat, in vara lui 2004, la inchisoare pe viata.
Asasinarea lui Theo van Gogh in numele islamismului radical a suscitat, in 2004, numeroase tensiuni interetnice pe teritoriul olandez. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.