Directorul Festivalului ProEtnica si al Centrului Educational Interetnic pentru Tineret Profesor de Limba si Literatura Romana Solist vocal rock, folk, instrumentist (chitara), compozitor 1965 - activeaza in formatiile Sideral, Coral si Sfi

Directorul Festivalului ProEtnica si al Centrului Educational Interetnic pentru Tineret

Profesor de Limba si
Literatura Romana
Solist vocal rock, folk,
instrumentist (chitara), compozitor
1965 - activeaza in formatiile Sideral, Coral si Sfinx
1974 - activeaza
in ""Cenaclul Flacara""

Festivalul ProEtnica, aflat la cea de-a cincea editie, aduna in acest sfarsit de saptamana, la Sighisoara, peste 700 de reprezentanti ai etniilor din Romania. Pana duminica, vizitatorii Cetatii Medievale vor fi incantati de cantecele si dansurile traditionale, sustinute de albanezi, armeni, aromani, bulgari, cehi, croati, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, rromi, ruteni, sarbi, slovaci, tatari, turci, ucraineni si rusi lipoveni. ""Anul acesta este prima editie cand vor veni toate etniile si minoritatile din tara, inclusiv o asociatie culturala a aromanilor, care nu fac parte din minoritati. Ideea festivalului a fost ca toate aceste culturi sa fie impreuna, pentru a prezenta ce au mai bun"", a declarat Adrian Ivanitchi, director al festivalului si al Centrului Educational Interetnic pentru Tineret. Pentru ca a reusit sa reuneasca in aceasta manifestare reprezentantii tuturor comunitatilor etnice din tara si sa bucure publicul cu traditiile acestora, Jurnalul National il declara pe Adrian Ivanitchi, directorul festivalului ProEtnica, ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.