Medicii legisti sunt categorici. Ei au stabilit, dupa mai multe luni de investigatii complexe, ca Marcel Tundrea, barbatul care a stat in inchisoare timp de mai bine de un deceniu, sub acuzatia ca ar fi violat si ucis o adolescenta, nu este autorul a
Medicii legisti sunt categorici. Ei au stabilit, dupa mai multe luni de investigatii complexe, ca Marcel Tundrea, barbatul care a stat in inchisoare timp de mai bine de un deceniu, sub acuzatia ca ar fi violat si ucis o adolescenta, nu este autorul acestei fapte.
Profilul genetic al violatorului este total diferit de cel al lui Tundrea, a declarat, pentru Mediafax, profesorul Dan Dermengiu, directorul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti. La sfarsitul anului trecut, legistii au deshumat cadavrul fetei ucise la varsta de 14 ani si au recoltat mai multe probe. Pentru ca multe din ele erau degradate, legistii au avut nevoie de sute de teste pentru a gasi probe bune care sa fie analizate. Astfel, din spermatozoizii uscati, legistii bucuresteni au stabilit ca profilul ADN al violatorului nu seamana de loc cu cel al lui Tundrea, a mai precizat directorul general. In aceste conditii, anchetatorii vor mai avea de lucru pana vor gasi faptasul. In Anglia, de exemplu, intr-un caz similar, politia locala a cerut unui numar mare de barbati sa faca analize de sange. In urma unui astfel de test, politistii englezi au reusit sa-l prinda pe adevaratul vinovat. Marcel Ilie Tundrea, in varsta de 55 de ani, a fost condamnat pentru viol si omor, in 1992, el fiind arestat in baza unei marturii depuse de o vecina care ulterior a recunoscut ca a mintit, femeia murind intre timp.
Barbatul a fost eliberat din inchisoare dupa ce un prim test ADN a demonstrat ca nu el ar fi autorul faptelor. Comisia Superioara Medico-Legala a considerat, insa, ca exista neclaritati legate de prelevarea si conservarea probelor supuse testului ADN si a recomandat deshumarea victimei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.