Toma Zaharia a parasit MAI o data cu inlocuirea sa din functie, iesind la pensie in 19 ianuarie, anul acesta. El a fost unul dintre cei mai influenti oameni din Ministerul Administratiei si Internelor. In acelasi timp insa, Toma Zaharia a fost si unu
Toma Zaharia a parasit MAI o data cu inlocuirea sa din functie, iesind la pensie in 19 ianuarie, anul acesta. El a fost unul dintre cei mai influenti oameni din Ministerul Administratiei si Internelor. In acelasi timp insa, Toma Zaharia a fost si unul dintre cele mai controversate personaje. ZIUA a scris in nenumarate randuri despre implicarile generalului "Heroina" in afaceri si scandaluri dubiose. Unul dintre cele mai mari scandaluri in care a aparut si numele fostului secretar de stat este dosarul SINTOFARM. Investigatiile in aceasta cauza au demarat la inceputul anului 1999, in momentul in care Serviciul Roman de Informatii a interceptat activitatea unor traficanti de precursori (n.r. substante cu ajutorul carora se prepara drogurile). Astfel, SRI a reusit sa stranga date si dovezi care cereau o interventie a organelor abilitate si pedepsirea acestora. Aproape in aceeasi perioada, patru colonei de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCOA), demarau o investigatie dupa ce aflau de o tranzactie cu anhidrida acetica. La randul lor, acestia au adunat dovezi, nestiind insa de actiunile colegilor de la SRI. Nu a trecut mult timp si chiar FBI a inceput sa faca rapoarte despre aceasta situatie neobisnuita. Anchetele au scos la iveala un traseu dubios al anhidridei acetice care pornea din Occident, trecea prin Romania cu ajutorul Politiei si, prin mai multe firme, ajungea in mainile unor kurzi care o scoteau din tara. In toata aceasta retea aparea numele sotiei lui Zaharia. In acest context, politistii de la BCCOA realizeaza o perchezitie la SINTOFARM, societatea la care lucra sotia lui Zaharia. Aici au fost gasite dovezi ale implicarii ei in tranzactionarea ilegala a tone de precursor cu ajutorul IGP-ului. Descoperirea le-a fost insa fatala, iar ancheta s-a stopat. Toma Zaharia nu i-a iertat pe cei patru colonei pentru "tupeul" avut, astfel ca a ordonat o ancheta la BCCOA al IGP-ului, verificare ce a dus la mutarea disciplinara a celor patru, sanctionarea lor si transformarea BCCOA in DGCCOA.
In acest mod s-a razbunat Zaharia pe cei patru colonei care ajunsesera la sotia sa care, in calitate de director economic la societatea SINTOFARM SA, semnase pentru incheierea tranzactiei. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.