Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) acuza Consiliul Superior al Magistraturii ca a aprobat in mod ilegal delegarea pentru doua luni, in functia de presedinte al Tribunalului Bucuresti, a Mariei Huza, care este si membru al Consiliului. Intr-un
Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) acuza Consiliul Superior al Magistraturii ca a aprobat in mod ilegal delegarea pentru doua luni, in functia de presedinte al Tribunalului Bucuresti, a Mariei Huza, care este si membru al Consiliului. Intr-un comunicat dat publicitatii ieri, AMR arata ca la data de 1 iunie 2005 a incetat mandatul de presedinte al acestei institutii detinut de judecatoarea Maria Huza, din acel moment aceasta avand statut de simplu judecator cu rang de Curte de Apel. Data fiind calitatea de membra a CSM, sustine Asociatia, "delegarea Mariei Huza pentru functia de presedinte al Tribunalului Bucuresti, facuta in mod discretionar, in desconsiderarea legii, indiferent de acordul manifestat, reprezinta o sfidare a magistraturii, un mesaj de neincredere in autoritatile statului chiar la nivelul sistemului, dar si al opiniei publice".
Legea de organizare a CSM prevede ca membrii acestui for nu pot sa fie promovati in vreo functie de conducere atat timp cat au calitatea de membru al Consiliului. Presedintele AMR, Viorica Costiniu, considera ca prin decizia luata in cazul Mariei Huza "CSM recidiveaza", pentru ca a procedat de o maniera asemanatoare si in cazul judecatoarei Florica Bejinariu, de asemenea membra a CSM, care, in momentul cand i-a expirat mandatul de presedinte al Tribunalului Mehedinti, a fost delegata de CSM pentru aceasta functie, desi avea calitatea de membru al Consiliului. (R.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.