Poetul si traducatorul Ioan Flora a incetat din viata, joi seara, la varsta de 54 de ani, a declarat Horia Garbea, secretarul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Ioan Flora s-a nascut in Satu Nou din Banatul sarbesc, in 20 decembrie 1950. A absolv
Poetul si traducatorul Ioan Flora a incetat din viata, joi seara, la varsta de 54 de ani, a declarat Horia Garbea, secretarul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Ioan Flora s-a nascut in Satu Nou din Banatul sarbesc, in 20 decembrie 1950. A absolvit Liceul Romanesc din Varset si Facultatea de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti. Ca student, a frecventat cenaclul Junimea si a editat impreuna cu Gheorghe Craciun, Mircea Nedelciu, Gheorghe Iova, Ioan Lacusta, Gheorghe Ene, Constantin Stan si Sorin Preda revista manuscrisa Noii (1971-1973). Dupa absolvire, a fost profesor la Liceul Economic din Alibunar, iar din 1977 pana la Revolutie, redactor la ziarul Libertatea si la revista Lumina din Pancevo. A debutat editorial cu volumul "Valsuri", in 1970. Ioan Flora a fost si un important traducator, mai ales din sarba. Scriitorul, un apropiat al lui Nichita Stanescu, a obtinut mai multe distinctii in Romania si in strainatate. Ioan Flora era secretar al Uniunii Scriitorilor din Romania. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.