Un nou serial romanesc, "Amantul Marii Doamne Dracula", va avea premiera saptamana viitoare, la TVR 1. Cu o distributie de marca, ce reuneste nume "grele" ale teatrului si cinematografiei romanesti, serialul, ale carui scenariu si regie sunt semnate
Un nou serial romanesc, "Amantul Marii Doamne Dracula", va avea premiera saptamana viitoare, la TVR 1. Cu o distributie de marca, ce reuneste nume "grele" ale teatrului si cinematografiei romanesti, serialul, ale carui scenariu si regie sunt semnate de Constantin Dicu, are la baza romanul cu acelasi titlu al lui Fanus Neagu si e produs de Redactia Teatru - Film a Televiziunii Romane. Pe parcursul a 11 episoade, "Amantul Marii Doamne Dracula" spune povestea lui Bob Orlando (Cristian Motiu), un tanar locotenent de securitate, aflat in gratiile Marii Doamne Elena Ceausescu, interpretata de actrita Agatha Nicolau. Fiind un tanar ambitios si dispus sa accepte orice compromis pentru a parveni, Bob e avansat de Marea Doamna Dracula la gradul de capitan de securitate si este trimis in misiune la Braila. in jurul evoulutiei acestui erou lipsit de scrupule se va contura si imaginea "calailor" din societatea romaneasca de dinainte de decembrie 1989. Daca viata Elenei Ceausescu a fost mai putin abordata in filmele turnate post-Revolutie, "Amantul Marii Doamne Dracula" pune un mare accent pe acest subiect. Serialul, ce va fi difuzat de TVR 1 incepand cu 18 ianuarie, de la orele 23.30, s-a filmat anul trecut, intre 5 iunie - 8 septembrie si 11 - 19 decembrie, iar printre locatii se numara Bucuresti, Braila, Tancabesti, Otopeni, Baneasa, Magurele, Voluntari si Poiana Brasov. Din distributia serialului mai fac parte si Margareta Pogonat, Ilie Gheorghe, Carmen Stimeriu Dicu, George Alexandru, Alexandru Repan, Alexandru Bindea, Dan Tudor, Mircea Rusu, Violeta Andrei, Andrei Aradits, Ion Chelaru, Constantin Ghenescu, Radu Amzulescu, Maria Junghetu, Maria Roman.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.