Inspectorii ANAF au pornit o serie de verificări în privința veniturilor încasate de influenceri și vloggeri de pe rețelele de socializare YouTube, Instagram, Facebook și TikTok.

Se verifică veniturile influencerilor de pe rețelele de socializare

Inspectorii ANAF au început demararea unor verificări în vederea câștigurilor obținute din activitățile prestate în social media, pe platforme precum Instagram, YouTube, TikTok și Facebook.

Aceste verificări se referă în deosebi la persoanele care nu declară la ANAF astfel de venituri obținute din activitățile online sau care ascund adevăratele sume pe care le încasează.

În acest context este vorba despre influenceri, vloggeri, bloggeri, artiștii, persoane din domeniul IT, gastronomie și călătorii.

Pandemia a crescut veniturile influencerilor

Din cauza pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe întreg globul, oamenii au fost nevoiți să găsească soluții pentru a-și promova afacerile, pentru a presta în continuare servicii și alte modalități de a obține venituri. În pandemie, influencerii nu au dus lipsa de muncă, deoarece afacerile în mare parte au trecut în mediul online, fapt pentru care aceștia aveau nevoie de promovare.

Publicitate, concursuri, promovări. Pentru aceste servicii erau cel mai solicitați influencerii atât din țara noastră, cât și din alte state. Aceștia au reușit să își rotunjească veniturile fiind destul de solicitați. În această gașcă au intrat și artiștii, care au început să facă suprize în mediul online sau chiar la domiciliu și persoane din alte domenii de activitate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.