În urma declarației făcute de către președintele României, Klaus Iohannis, potrivit căreia Franța ar fi făcut experimente pe copii, pentru a vedea cum s-a răspândit virusul, reprezentanții francezi s-au sesizat și au adus clarificări în acest sens.

Reprezentanții publicației liberacion.fr au scris Administrației Prezidențiale pentru a afla cine l-a informat pe președinte cu privire la o astfel de informație complet falsă.

„Despre ce vorbește președintele român? CheckNews nu a găsit nicio menționare a vreunui asemenea experiment în presa franceză”, se arată în publicația liberacion.fr.

Contactat de CheckNews, Ministerul Educației Naționale din Franța a dezmințit oficial: „Nicio școală nu a fost redeschisă cu titlu experimental, singurii elevi care au fost acceptați după închiderea școlilor fiind cei ai personalului medical și al persoanelor care asigură securitate internă”

„Într-adevăr un studiu serologic a fost efectuat de institutul Pasteur la liceul Jean-Monnet din Crepy-en-Valois, în departamentul Oise. Dar, spre deosebire de ce a înțeles președintele român, așa cum arată declarația sa din 27 aprilie, această campanie s-a făcut la cel puțin o lună de la închiderea liceului, care și-a închis porțile la începutul lunii martie și nu a mai fost redeschis de atunci, nici cu titlu experimental, nici pentru un alt motiv”, mai arată sursa citată, potrivit antena3.ro

„În Franța, unde școlile s-au deschis experimental, și unde experimentul nu a ieșit foarte bine. După puține zile elevii au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, după doar câteva zile, la terapie intensivă”, a spus Klaus Iohannis la acel moment.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.