Premierul Ludovic Orban a vorbit, joi, despre măsurile care vor rămâne în vigoare după data de 15 mai, dar și despre modul în care românii își vor petrece timpul până la ridicarea restricțiilor.

Măsurile de restricție impuse de către autorități, în contextul pandemiei de coronavirus, rămân valabile până la data de 15 mai, iar românii vor sărbători anul acest Ziua Muncii acasă, fără compania prietenilor sau a familiei.

Întrebat care sunt condițiile pentru a face totuși un grătar de 1 Mai, premierul Ludovic Orban a declarat că are încredere că românii vor respecta regulile în continuare, așa cum au procedat și de Paște sau în alte zile libere pe care le-au avut.

„De 1 Mai, sigur că oamenii probabil vor avea dorinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. (...) Oamenii, ca şi de Paşte, ca şi cu alte ocazii, duminici, zile libere, sunt convins că vor fi responsabili, că vor respecta regulile. În cazul în care vor ieşi, vor ieşi astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului”, a precizat oficialul, citat de antena3.ro

Restricții de 1 Mai. Poliția Capitalei: "Grătarul îl facem acasă"

Poliția Capitalei avertizează că măsurile de urgență rămân valabile și de 1 mai și că orice încălcare a prevederilor ordonanțelor militare vor fi sancționate.

Instituția a precizat că vor fi interzise accesul în pădurea Băneasa, dar și alte zone atractive pentru ieșitul la iarbă verde. Chiar dacă vremea se anunță frumoasă, anul acesta, grătarul îl vom face acasă, în familie, precizează Poliția Capitalei.

Instituția a mai anunțat că peste 2.000 de ofițeri vor patrula străzile Bucureștiului pentru a se asigura că regulile nu sunt încălcate.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.