Austria a stabilit cu România o legătură săptămânală cu trenul de noapte, care trece prin Ungaria, pentru a aduce lucrătorii de îngrijire peste graniţele închise în timpul pandemiei de coronavirus.

Sistemul de îngrijire a persoanelor vârstnice sau în imposibilitate de deplasare din Austria se bazează pe asistenţi medicali din România. Pentru că depinde atât de mult de forţa de muncă din România, iar lucrătorii de aici nu pot trece cu maşinile prin Ungaria, din cauza închiderii graniţelor, Viena a găsit drept soluţie introducerea unui tren de noapte.

Acesta va circula începând cu 2 mai şi este acceptat de toate ţările implicate, întrucât permite transportul unui număr mai mare de persoane şi în acelaşi timp se poate păstra distanţa între aceştia.

Ministrul austriac, Caroline Edtstadler, a specificat într-o declaraţie, că aproximativ 33.000 de persoane din Austria depind de serviciile acestor persoane: „Mă bucur că, în ciuda închiderilor de frontieră, am reuşit să dezvoltăm o soluţie comună pentru coridoare pentru lucrătorii din România”, a spus acesta, citat de mediafax.ro

Dacă acest proiect va fi de succes, oficialii au stabilit că trenul va putea pleca săptămânal din Timișoara, cu rute care vor circula până la trei nopți pe săptămâna.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.