În prima zi de Paște, în cartierul Rahova din Sectorul 5 al Capitalei, zeci de oameni au făcut o petrecere pe stradă, au ascultat muzică, au făcut grătar și i-au provocat pe polițiști să vină să îi aresteze.

Pentru a calma spiritele, Poliția, Jandarmeria și luptători SAS au fost nevoiți să intervină, după ce, duminică seara, în cartierul Rahova, zeci de oameni au dat o petrecere, care nu respecta restricțiile impuse de autorități pe perioada pandemiei.

Lucrurile au degenerat, iar, pe fondul violențelor, oamenii legii au tras focuri de armă.

Înainte ca Poliția să intervină, cei care au dat petrecerea au transmis live pe Facebook: „Să vină poliția, să mor io că îi răstorn”, „Revoluție!”, „Să vină militarii! Să vină Iohannis!”, „Să-nnebunesc dacă nu vine jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm./ Marș, dă-i în p**a mea de aici, vărule!”, au fost doar câteva dintre strigările pe care cei din filmare le-au transmis.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma intervenției angajaților M.A.I. dar toți cei care au participat la bătaie trebuie să dea explicații în fața polițiștilor.

În această seară, în jurul orei 20:45, prin apel 112, în sectorul 5, a fost sesizat un conflict între mai multe persoane. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai multe echipaje de poliţie, echipe ale Serviciului Acţiuni Speciale şi jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate şi urmează a fi conduse pentru audieri. A fost folosit şi armamentul din dotare, fără a fi înregistrate persoane rănite”, a trasmis Poliția Capitalei.

Polițiștii vor să afle care a fost motivul pentru care conflictul a degenerat.

37 de persoane, implicate în conflictul din cartierul Rahova de duminică seară, au fost duse la audieri.

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Conflictul ar fi fost unul spontan, declanșat pe fondul consumului de băuturi alcoolice.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.