Medici din Brașov, ce au fost cazați în autoizolare, s-au plâns că autoritățile nu le asigură decât o singură masă pe zi.

Cadrele medicale ce lucrează la Spitalul de Neuropsihiatrie din Brașov, ce sunt cazate în izolare în câteva hoteluri, pentru a evita răspândirea coronavirusului, au reclamat situația hranei care este pusă la dispoziție.

Astfel, cadrele medicale primesc din partea autorităților o singură masă pe zi. În rest, angajații trebuie să se descurce, iar majoritatea se bazează pe familiile lor sau pe donațiile primite de la restaurante.

Este vorba de 30 de cadre medicale ce au în grijă pacienți diagnosticați cu noul virus.

Acestea lucrează în schimburi de câte 7 zile, petrecute exlcusiv în spital. Urmează apoi 7 zile pe care le petrec în hotelurile destinate izolării, arată europafm.ro.

Mai multe ONG-uri au făcut apeluri către restaurante, pentru ca acestea să doneze mâncarea.

Contactați, reprezentanții CJ Brașov spun cu nu au cunoscut această situație, deoarece nu au primit cereri exprese de la cadrele medicale.

Directorul Direcției de Sănătate și Asistență Medicală, Adelina Văsioiu, spune că au fost luate măsuri, iar că începând de duminică, medicii și asistentele vor primi câte trei mese în fiecare zi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.