Nelu Tătaru a transmis un mesaj românilor în ziua de Paște, cărora le mulțumește și le cere să mai aibă răbdare câteva zile.

În cadrul unei intervenții pentru Antena 3, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, le-a transmis mulțumiri românilor și a apreciat faptul că aceștia au înțeles mesajele repetate ale autorităților de a sta acasă în noaptea de Înviere.

Acesta spune că oamenii ar trebui să mai aibă răbdare 7-10 zile, până când va fi atins vârful epidemiei, asta dacă lucrurile continuă în același ritm ca până acum. Conform lui Tătaru, ar putea urma aproximativ 1-2 săptămâni de stabilitate. După acestea, ar urma să intrăm pe o pantă descendentă a numărului de cazuri noi, iar odată cu acest moment, ar putea apărea și relaxarea restricțiilor.

”Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile. Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una, două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a afirmat Nelu Tătaru.

Acesta mai spune că, dacă oamenii nu respectă măsurile severe de acum, vârful epidemiei s-ar putea muta spre 12-15.000 de cazuri, sau chiar și mai mult. ”Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca să nu mai avem transmitere comunitară. Nerespectarea măsurii face ca numărul de cazuri să crească. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar şi mai mult, dacă nu se respectă măsurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.