Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă în care susține, în continuare, că românii trebuie să stea acasă, chiar și de Paște.

Protocolul încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română a stârnit o mulțime de polemici în spațiul public. Multe voci critică protocolul și susțin că virusul s-ar putea răspândi în urma acestor acțiuni ale MAI și BOR.

Înainte de ședința de urgență convocată pentru ora 12:30, președintele Iohannis a susținut o declarație de presă și a anunțat că va cere guvernului să revină asupra acordului.

„Le voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord. Să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „stați acasă”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care respectă toate ordonanțele militare”, a transmis președintele.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem peste 7200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit. Avem 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci nici vorbă de relaxare! Ca să fie foarte clar. Ce am spus ieri și poate nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvantul de ordine e „stați acasă!”(…) Altfel după sărbători vom avea înmormântări“, a mai afirmat Klaus Iohannis, cu privire la posibilitatea de a ieși din case pentru a merge la biserică.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.