Social 8 Aprilie 2020 11:22

Poliția Română a răspuns la întrebarea care urmează să apară pe buzele tuturor: poți merge la părinți să le duci produse pentru masa de Paște?

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până ce românii sărbătoresc Paștele, iar anul acesta va fi destul de diferit față de trecut. Restricțiile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului vor afecta și această sărbătoare.

Cel mai probabil, bisericile vor rămâne închise în noaptea de Înviere, cu toate că există mai multe voci care cer deschiderea acestora.

Nici deplasările și vizitele între rude nu vor mai fi posibile, cel puțin în Duminica Paștelui, când Poliția Română spune că ”vizitele în ziua de Paște” nu sunt prevăzute în vreo rubrică a declarației pe propria răspundere.

Totuși, dacă vrei să îți vizitezi părinții sau rudele în vârstă înainte de sărbătoare, pentru a le duce alimente, situația e diferită:

Poți merge la părinți să le duci produse pentru masa de Paște?

Poliția spune că poți face asta, însă vei avea nevoie să ai asupra ta declarația pe proprie răspundere, dar și cartea de identitate. În declarație va trebui să bifezi punctul 4, cel cu privire la asistența persoanelor vârstnice sau bolnave. Aceștia menționează că ”aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.