Peste 500 de soferi ale caror masini au fost avariate de copacii cazuti in ultimele zile incearca acum sa isi recupereze pagubele. Procesul nu este insa deloc unul de scurta durata.

Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, le-a promis soferilor pagubiti ca primaria se va ocupa de plata daunelor provocate de copacii cazuti, insa lucrurile nu stau chiar asa.

Banii nu vor veni din bugetul Primariei, ci de la o firma de asigurari, scrie Digi24.

"Cuantumul acestei asigurari este undeva la 100.000 euro. Cetateanul, impreuna cu aceasta constatare facuta de politia locala se prezinta la Primarie. Face o solicitare, ataseaza acestei solicitari ulterior constatarea pe care o face un service autorizat RAR, impreuna cu devizul aferent si intr-un timp mai mult decat rezonabil isi poate primi suma de bani", spune Daniel Baluta.

Soferii ghinionisti dar care au domiciliul in alte sectoare sunt indemnati chiar de edili sa se adreseze instantei, daca vor despagubiri.

"Daca sunt identificate situatii in care avem arbori batrani care erau uscati si care ar fi trebuit toaletati, acolo discutia poate fi dusa la urmatorul nivel. Doar in baza unei sentinte judecatoresti se poate face despagubirea de catre autoritatea locala", spune si Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Pentru a ajunge aici e nevoie insa de rabdare, avertizeaza avocatii.

Florin Tirnovean, avocat: „In primul rand se adreseaza primariei de sector sau primariei unde a avut loc respectiva cadere. Ar dura cel putin in jur de 6-8 luni pana cand va avea un raspuns clar din partea acelei institutii, iar ulterior in instanta cel putin un an de zile”.

Judecatorii sunt cei care, in baza unei expertize, stabilesc daca valoarea despagubirilor solicitate e justificata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.