Ministerul Sanatatii a lansat un proiect de act normativ prin care vrea sa restrictioneze dreptul la conducerea autovehiculului persoanelor care sufera de anumite boli. 

In sfera acestor boli intra problemele cardiace sau diabetul, astfel ca persoanele care sufera de aceste afectiuni vor obtine mai greu dreptul de a conduce un autovehicul, precizeaza actul normativ lansat recent in dezbatere publica, potrivit Digi24.ro.

Proiectul prevede modificarea conditiilor de sanatate pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a primi dreptul de a conduce masina. Pentru a se putea aplica acest proiect, ordinul trebuie sa fie aprobat de ministru si sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Proiectul prevede ca permisele de conducere sa fie eliberate, respectiv reinnoite persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare doar daca afectiunea in cauza a fost tratata si doar in baza unui act eliberat de medicul specialist.

In anumite cazuri, conducatorul auto poate fi nevoit sa efectueze un control medical periodic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.