Vasile Tane, tatal primei tinere atacate la metrou, in statia Costin Georgian, a povestit la Digi24 prin ce a trecut fiica lui si a descris pas cu pas filmul evenimentelor din 12 decembrie.

Eu am dus fata la metrou. Dupa aceea m-am dus sa-mi vad de treaba. Am mai avut ceva de cumparat si cand m-am indreptat catre casa am sunat sotia. Ea mi-a spus: sun-o repede pe Alexandra, ca nu stiu ce s-a intamplat la metrou, plange. Am sunat-o repede. I-am zis: unde esti, stai acolo. Am dus-o la dentist, in momentul in care am dus-o la dentist, eu n-am vrut la sun la inceput la 112, m-am gandit ca poate s-a speriat copilul. Cand am ajuns acolo, in 2-3 minute s-a urcat in masina, mi-a spus pe scurt despre ce e vorba. Am pus mana pe telefon si am sunat la 112. Doamna de acolo mi-a spus ca trebuie sa merg la Costin Georgian, ca ei au politia lor”, a spus tatal tinerei.

Am fost la Costin Georgian si mi-a zis: stati sa sun la politie. Au sunat la politie si apoi m-au trimis la Unirii. Acolo am asteptat, ca era alta persoana inainte. Era o doamna care isi pierduse o geanta si s-a pierdut timp, timp mult, care stiti ca e pretios. Cam o ora jumate am stat acolo. Cam o ora jumate pana ne-au bagat sa ne uitam pe camere. Pana in chestia asta, sa isi dea seama de gravitatea faptelor, a fost tratata asa, hai cine stie, poate a fost doar o altercatie, nu au luat-o in serios. Poate daca o luau in serios de la inceput, poate altfel stateau lucrurile”, a mai spus Vasile Tane.

Barbatul a relatat pentru Digi24 si ce i-a povestit fiica lui despre agresoare: „Avea o privire rece, urata. A fixat-o cu privirea cand a coborat pe peron. S-a trezit cu o impinsatura puternica. A crezut initial ca e o gluma. A reusit sa scape.”

Tatal victimei a mai spus ca femeia agresoare „ca sa se victimizeze, sa nu o linseze lumea, striga: mi-a luat banii, mi-a luat banii si arata catre fata”.

Lumea ce sa creada? Intreba: ma, tu i-ai luat banii? A bufnit-o plansul, atunci a realizat ce s-a intamplat. Nu a reactionat nimeni, nu a bagat-o nimeni in seama: ia ma, sa vedem ce s-a intamplat”, a mai povestit Vasile Tane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.