In urma incidentului din Tulcea, ministrul de Interne, Carmen Dan, solicita sa i se raspunda de ce politistul era singur la interventie si cine a decis ca el sa actioneze singur, informeaza digi24.ro.

"Am vazut recent imaginile cu un politist din Tulcea incercand sa gestioneze o situatie tensionata, cum probabil sunt sute altele in fiecare zi, dar despre care nu putem afla decat generic, din raportarile institutionale zilnice.

In conditile in care am cerut in mod expres ca in interventii sau in patrulare sa existe cate 2 politisti, sunt cel putin doua intrebari la care astept un raspuns din partea anchetei pe care seful politiei a declansat-o: de ce era singur politistul in acea interventie si ce sef a decis ca acesta sa actioneze singur?

Si mai am o observatie la care insa nu astept niciun raspuns: cum poti ca reprezentant al politistilor sa nu scoti o vorba in sustinerea proiectului de intarire a autoritatii politistului, dar cand apari la televizor sa critici ca nimeni nu vrea sa faca nimic pentru politisti? Spuneam ca nu astept raspuns, pentru ca toti cei care isi doresc o protectie reala a politistilor in strada, care sustin acest proiect, in ciuda tuturor discutiilor din spatiul public, si care stiu ca autoritatea nu se construieste cu bani de chirie in plus, cunosc raspunsul.

O alta anomalie a actualului cadru legislativ a fost demonstrata in Maramures, unde doi politisti au fost injurati si amenintati de un barbat care conducea un automobil fara sa aiba permis si fiind sub influenta alcoolului. Politistii i-au facut dosar penal, dar agresorul este liber pentru ca procurorul a considerat ca fapta nu reprezinta pericol.

Pentru toti cei care considerati ca nu e firesc ca politistii sa aiba parte de astfel de tratamente va astept sa sustineti propunerile de modificare a legislatiei pe care le-am prezentat luna trecuta. Eu cred ca vocea voastra ar trebui auzita!", a scris Carmen Dan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.