Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea. In urmatoarele zile, vremea se va raci accentuat, vom avea ploi, vant si chiar ninsori.

Avertizarea meteo de vreme rea este valabila in intervalul 3 octombrie, ora 23.00 - 6 octombrie, ora 23.00. In aceasta perioada vor fi ploi insemnate cantitativ,, intensificari ale vantului si chiar ninsori la munte.

In vestul, centrul si nordul teritoriului, va ploua temporar, cantitatea de apa ajungand la 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Incepand de marti (04 octombrie) in zonele montane ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar in masivele din nordul tarii se va depune strat de zapada.

Pe spatii restranse si pentru scurt timp sunt posibile precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare in Dealurile de Vest, in Maramures, in nordul si estul Transilvaniei, precum si in nordul Moldovei, scrie realitatea.net.

Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor si va avea viteze mai mari in cele vestice, sud-vestice si la munte, unde la rafala se vor depasi 50...60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

Temperaturile vor scadea accentuat, iar in regiunile intracarpatice si in jumatatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) si joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.