Un agent de politie din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova a fost retinut pentru 24 de ore dupa ce a sustras din sediul IPJ Prahova permisul unui sofer implicat intr-un accident rutier, care-i daduse mita 2.000 de lei.

"La data de 12.04.2016, ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, au procedat la ridicarea mai multor inscrisuri de la Inspectoratul de Politie Judetean Prahova si Politia Municipiului Ploiesti, precum si la audierea mai multor persoane intr-un dosar penal ce priveste savarsirea infractiunilor de luare de mita si sustragere de inscrisuri de catre un agent de politie din cadrul I.P.J. Prahova", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie.

Potrivit anchetatorilor, la data de 05.03.2016, O.G. a fost implicat intr-un accident rutier si a fost sanctionat contraventional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioada de 60 de zile. Ulterior, acesta l-a contactat pe agentul de politie, care efectua activitati de secretariat la sediul Serviciului Rutier Prahova si i-a promis o suma de bani pentru a-i restitui permisul de conducere.

"Astfel, politistul, cu ocazia inregistrarii in registru a permiselor de conducere primite, l-a sustras pe cel apartinand lui O.G., fara a efectua vreo mentiune cu privire la acesta. In aceeasi zi, cei doi s-au intalnit, agentul de politie primind de la O.G., in schimbul permisului de conducere, suma de 2.000 lei", se mai arata in comunicatul de presa al Directiei Generale Anticoruptie.

Agentul de politie a fost retinut pentru 24 de ore, iar miercuri va fi prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 zile, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.